Затвор от 1 до 6 години може да получат шестима

...
Затвор от 1 до 6 години може да получат шестима
Коментари Харесай

До 6 г. затвор може да получат задържаните на магистрала Тракия

Затвор от 1 до 6 години може да получат шестима българи, които бяха хванати в миг на противозаконен трафик на чужденци по автомагистрала "Тракия ".

Това заяви на брифинг районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова, заяви Агенция "Фокус ".

Престъплението, в което ще бъдат упрекнати шестимата, е незаконно подкрепяне на чужденци да обитават, или минават през територията на Република България, за имотна полза не по открития законов ред, осъществено посредством МПС, по отношение на повече от едно лице и проведено от група.

В този случай законът планува и санкции от 5 000 до 20 000 лева Ако се потвърди виновността им, колите, с които е осъществено закононарушението, също ще бъдат иззети в интерес на страната.

Очаква се през днешния ден Районната прокуратура в Пловдив да повдигне обвиняванията и да задържи шестимата за 72 часа.

Чуждите жители, които са от Сирия и Иран, ще бъдат предадени на миграционните служби и настанени в лагера в Харманли. По първични данни, те са платили от 500 до 1000 евро за прекосяването им от Турция през България. Най- евентуално задачата им е била страна в Западна Европа, само че това още се прецизира.

В канала за трафик вземат участие и дами. Сред арестуваните е и някогашен служител на реда.

През май при акция на Министерство на вътрешните работи и ДАНС беше разрушена група за трафик на мигранти през Летище София. Сред арестуваните бяха и двама гранични служители на реда.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР