Затвор и хиляди евро глоба заради превоз на мигранти в

...
Затвор и хиляди евро глоба заради превоз на мигранти в
Коментари Харесай

Абсурдно: Гръцки съд осъди българин за трафик на мигранти, въпреки че не е напускал страната

Затвор и хиляди евро санкция поради транспорт на мигранти в Гърция. Такава получи 85-годишен мъж от Бяла Слатина от гръцки съд, въпреки в никакъв случай в живота си да не е напускал България, оповестява Българска национална телевизия.
Според околните му комплицираният проблем е почнал, откакто откраднали документите му за идентичност. Преди 4 години Никола Мичев е обран на пазара в Бяла Слатина. Заедно с портфейла му изчезват персоналната му карта и шофьорската брошура. Незабавно уведомява полицията. " Кварталният ми споделя: " Чичо Коци, в случай че имаш дебитна карта, иди да ти я блокират, че ще ти вземат и парите ". 300 лева имах вътре в портмонето, желаех с тв приемник да изненадам дамата ", описа пострадалият.
 Екстрадират в Гърция обвинен за трафик на мигранти Екстрадират в Гърция обвинен за трафик на мигранти
Апелативен съд – Бургас удостовери решение, постановено по разказа на Окръжен съд – Ямбол, с което е позволено предаване на ис...
Месец и половина след случая Никола шокиран схваща, че е упрекнат като съизвършител в транспортиране на мигранти. Бус с 22-ма души, идващи от Турция, е бил арестуван в Гърция. А транспортното средство, съгласно обвиняването е закупено от Никола в Швеция, макар, че той в никакъв случай не е напускал България. " Всички хора, които са били там, са арестувани, даже е открита неговата персонална карта в хората, които били в този бус ", изясни внучката на мъжа Илияна Каменова.
Институциите в България поучават околните на Никола да съберат всички нужни данни, оневиняващи мъжа, и да ги изпратят в съда в Гърция. Призовките обаче не престават да идват цели четири години. Сега Никола към този момент има и присъда от 27 години затвор и санкция от 54 000 евро. Семейството разчита на български юрист, който работи в Гърция, като се надяват на щастлива развръзка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР