Затварянето на ресторанти, кафенета, киносалони и фитнеси се очаква да

...
Затварянето на ресторанти, кафенета, киносалони и фитнеси се очаква да
Коментари Харесай

Ресторанти, хотели и фитнес зали са изправени пред бъдеще на социална дистанция

Затварянето на заведения за хранене, кафенета, киносалони и фитнеси се чака да продължи няколко седмици, в случай че не и месеци

Посетители на едно от многото заведения за хранене - Pret A Manger, в Лондон бяха изправени пред доста по-различно прекарване спрямо визитата им преди месец. Преди опашките за обяд се извиват отвън вратата, до момента в който в този момент се пет или шест души едновременно. Прегради от плексиглас разделят личния състав и клиентите до касите, а маркировките на пода алармират какъв брой близо един до различен могат да стоят чакащите. Менюто, което нормално включва към 60 продукта, е понижено до 11 и е позволено единствено вземането на храна за у дома.

" Pret ще бъде доста друг оператор ", признава изпълнителният шеф на веригата Пано Кристоу пред Financial Times. Той прибавя, че ударът върху всички 500 обекта на компанията в Обединеното кралство ще бъде " забележителна крачка обратно ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Pret е една от първите хранителни вериги, която рестартира част от бизнеса си, откакто държавните управления в Европа вкараха цялостна карантина, с цел да забавят разпространяването на вируса. В Обединеното кралство Burger King и KFC също отвориха няколко обекта за доставка и храна за у дома, като вкараха сходни ограничения, с цел да се приобщят към общественото разграничаване и прецизните правила за непорочност.

Приобщаване

Затварянето на заведения за хранене, кафенета, киносалони и фитнеси се чака да продължи няколко седмици, в случай че не и месеци. Собствениците им в страни като Англия, Франция и Германия са предизвестени, че ще са едни от последните, за които ще завърши карантината. Изпълнителният шеф на Burger King във Англия Аласдър Мърдок разгласи, че сюжетът на групата е за 24-седмично ограничаване, макар че счита, че 12 седмици са по-вероятни.

Много бизнеси в бранша към този момент вършат опит да се приготвят за новото обикновено, като дават в допълнение пространство, почистват постоянно, дават защитни средства на личния състав и вкарват технология, която лимитира взаимоотношението сред клиенти и чиновници. Изпълнителният шеф на веригата фитнес центрове PureGym Хъмфри Кобълд показа, че компанията може да разреди дистанцията сред пътеките за тичане и да ограничи броя по едно и също време трениращи в залата.

Други компании се сблъскват с по-екстравагантни проблеми. Италианската компания Nuova Neon Group 2 предложи плажните шезлонги и чадъри да бъдат разграничени от пластмасови загради, тъй че хората да могат да събират загар безвредно. Шеф-готвачът Джейсън Атъртън показа в подкаст, че се пробва да измисли метод, по който виното да бъде сервирано " от половин метър ".

Нови провокации за бизнеса

Мерките на нерешителност демонстрират какъв брой огромни са провокациите, с които тези бизнеси ще се сблъскат задълго откакто ограниченията за домашна карантина бъдат разхлабени. Ще бъде належащо да се поддържат ограничения за обществено разграничаване, принуждаващи фирмите фрапантно да трансформират метода си на активност.

" Бизнесите, свързани със свободно време и гостолюбие, са ударени най-лошо и ще се възстановят най-бавно ", споделя Уил Хоукли от одиторската компания KPMG. " В магазина за облекла към момента можете да поддържате обществена отдалеченост, само че в ресторанта или в бара общественото взаимоотношение е основно. "

Дори в страни като Дания, където държавното управление разхлаби ограниченията, като отвори учебните заведения, яслите, фризьорските салони и салоните за хубост, бизнесите в областта на свободното време са последни в листата. Ресторантът Vietnamese в Копенхаген акцентира типовете промени, с които ресторантьорите се борят. Оттам споделят още, че когато стартират работа още веднъж, ще понижат на половина броя на допусканите клиенти, както и че всички сервитьори и целият кухненски личен състав ще би трябвало да употребяват ръкавици за еднократна приложимост, които да сменят на всеки 30 минути.

Веригата индийски заведения за хранене Amrit в Берлин разгласи, че е въвела прецизни правила за хигиена в бизнеса с доставки, които ще вкара и в заведенията за хранене. " Всеки ден измерваме и записваме телесната температура на чиновниците, преди да стартират и откакто приключат работа. Всеки служащ с минимум отклоняване бива изпратен у дома ", прибавят още от веригата.

Плановете на Amrit за вероятно по-широко отваряне демонстрират какъв брой доста спомагателна работа ще има за хилядите заведения за хранене в огромните градове. " Всеки път, когато гостите на масата се сменят, ще деизинфекцираме масата, свещта, менюто и столовете. Мобилните устройства за сметки ще бъдат почиствани на всеки 30 минути. " Веригата показа още, че ще сътвори " лист с присъстващи ", тъй че да може " да наблюдава следите на инфекцията, в случай че е належащо ".

Креативни оферти

Правителството в Швейцария алармира, че е отворено за изобретателни оферти, които биха могли да разрешат на промишлеността да отвори порти за клиентите си скоро. Официалната стратегия за разхлабване на ограниченията в страната е разграничена на три етапи - стартира от 27 април и завършва в средата на юни, само че не включва заведения за хранене и питейни заведения.

Асоциацията на работодателите в бранша на ресторантьорството GastroSuisse разгласява детайлни оферти до страната за възобновяване на активността. Те включват потреблението на краткотрайни " странични маси ", на които сервитьорите да оставят храна и питиета, без да е належащо да се навеждат или доближават до клиентите.

Бизнесите също бързат да подобрят технологиите си. Лидерът на веригата киносалони Vue Тим Ричардс споделя, че софтуерните отдели на компанията пренастройват онлайн системите за резервации, с цел да разредят местата за сядане. Azzurri Group, която има веригите заведения за хранене Zizzi и ASK, разгласи, че работи върху това да разреши на клиентите си да поръчат авансово и да заплащат, без да имат контакт с обслужващия личен състав.

Доза оптимизъм за хотелите

За световните хотелски вериги като Mariott и Accor всяко " изплуване " след карантина ще бъде постепенно. Анализаторът от Bernstein Ричард Кларк споделя, че чака " някаква степен на нормалност " за хотелите до ноември. Но анализатори от Morgan Stanley предвиждат, че връщането към равнищата от 2019 година може да отнеме най-малко шест години. Някои от огромните хотелски вериги показват скорошния прогрес в Китай като доза оптимизъм. Около 90% от хотелите там са отворени и равнищата на претовареност са достигнали 31% от предходно нулево равнище, регистрира анализаторската компания STR Global.

" Ако видите какво се случва в Китай, то ще ви даде глътка вяра, че хората желаят да се измъкнат ", споделя основният шеф по развиване в Accor Гаурав Бхушан. Въпреки това той предизвестява, че " единствено тъй като се е случило на едно място, не значи, че безусловно същото ще се случи и другаде ".

Председателят за Европа, Близкия изток и Африка на Mariott Лиъм Браун съобщи, че всеки подробност се обмисля за времето, в което хотелите могат да отворят още веднъж. Групата даже е направила проверка на почистващите си препарати, с цел да се увери, че нападат по-голям набор от микроби.

Грейм Смит, ръководещ шеф на консултантската компания AlixPartners, съобщи, че за бизнесите е приоритет да " схванат същинската стойност на повторното отваряне, както и практическите ограничавания на това какъв брой бързо може да продължи ". " Компаниите би трябвало да преквалифицират личния състав, да възстановят и ремонтират обекти, да провеждат инспекции за здраве и сигурност и да обмислят маркетингови тактики. Хората не желаят обектите да отварят прекомерно бързо. След като отвориш и си разпуснал личния състав (схеми за отпуска на правителството), се излагаш на риск ", прибавя още той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР