Затварянето на европейските граници за американците това лято заради пандемията

...
Затварянето на европейските граници за американците това лято заради пандемията
Коментари Харесай

Едно лято без американци - 1,8 млрд. евро по-малко за италианската икономика

Затварянето на европейските граници за американците това лято поради пандемията ще значи загуба от 1,8 милиарда евро за италианската стопанска система, съобщи през днешния ден главният профсъюз в селското стопанство, Колдирети (Coldiretti), представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Пътниците от Съединените щати са неевропейските туристи, които най-вече ценят Италия, с 12,4 милиона нощувки през лятото ", сочат данни на италианската централна банка (Bankitalia) за третото тримесечие на 2019 година, на които се базира Колдирети.

Липсата им това лято ще се изрази в загуба от 1,8 милиарда евро за италианския туризъм, акцентира организацията в официално съобщение.

Към тази загуба ще се прибави и отсъствието на пътуващи от Русия, които през последните години непрекъснато се увеличаваха. Продължават да постъпват слаби сигнали и от Германия и Северна Европа макар отварянето на границите в Европейски Съюз от петнайсет дни, акцентира синдикатът.

Страните от Европейски Съюз би трябвало да реализират съглашение по лист със страни с равнище на болести с Ковид-19, което да разрешава да бъдат считани за сигурни. Така техните жители ще имат право да пътуват до Европейски Съюз от 1 юли. Списъкът, който ще бъде обновен на всеки две седмици, към този момент изключва Съединените щати и включва Китай при известни условия.

Според Колдирети неналичието на задгранични туристи не се компенсира от вътрешния туризъм, защото едвам 34 милиона италианци са решили да заминат във почивка това лято най-малко за няколко дни. Това е с 13 % по-малко от предходната година.

Синдикатът обаче акцентира, че тази година Италия е тотално желаната дестинация на италианците (93 на сто) по отношение на 86 на 100 предходната година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР