Зациклянето на споровете между ГЕРБ и ПП-ДБ кой да бъде

...
Зациклянето на споровете между ГЕРБ и ПП-ДБ кой да бъде
Коментари Харесай

За да мине ротацията: Създават нов пост за Николай Денков

Зациклянето на разногласията сред ГЕРБ и ПП-ДБ кой да бъде външен министър - Мария Габриел или Николай Денков - което сложи огромна въпросителна пред ротацията на 6 март, може да бъде избегнато тънко и елегантно с въвеждането на нов пост в Министерския съвет на Мария Габриел - на министър по европейските въпроси.

Това считат депутати от двете парламентарни групи, написа " Труд ".

На този пост да бъде комплициран искащият да пътува по света Николай Денков. Постът външен министър ще си остане за ГЕРБ и дали ще бъде ангажиран от Габриел или някой различен кадър на партията с огромен опит - това ще си вземат решение хората на Борисов.

С поста министър по европейските въпроси ще бъдат задоволени ненаситните апетити на ПП-ДБ, които ще би трябвало да отдръпват настояването си за Външно, считат наблюдаващи.

Впрочем изцяло е допустимо това гледище на ПП-ДБ да бъде за ГЕРБ да не посегнат на промяната на министри от хората на Кирил и Асен. Бойко Борисов изрежда тези министри съвсем всяка заран в Народното събрание - на спорта, на районното развиване, на земеделието, на стопанската система, на туризма - съвсем половината състав на кабинета, назначен от ПП-ДБ.

И в случай че Кирил и Асен спрат ултиматумите си за Външно, с цел да може Николай Денков да пътува, то Борисов може и да помилва някои от любимците на некоалиционните си сътрудници министри.

Въпросът дали Габриел ще остане външен министър в нейния си кабинет или ще бъде комплициран нов човек, какъвто от ГЕРБ имат най-малко 5-6, занапред следва да бъде комплициран на масата на договарянията.

Дали ще е Даниел Митов или Николай Младенов - и двамата към този момент са били външни министри с огромен опит и познанства с авторитетни политици на Запад, а за Младенов - и в арабския свят.

Гафът, който позволи напиращият да заеме поста посланик номер 1 на страната ни Денков в наличието на английския външен министър Дейвид Камерън, преля чашата, безапелационни са от ГЕРБ.

Тогава министър председателят не съумя да отговори на журналистически въпрос за балканската интеграция и се опита да замаже ситуацията, като сподели, че сякаш не разбра добре питането.

Седящата до него Мария Габриел обаче навреме взе думата и даде дълъг и обстоен отговор, с което показва, че експертизата ѝ във външната политика е безспорна, както и че съумява да владее ситуацията напълно.

“Мария се появи като ловък политик и добър оратор, все качества нужни за един сполучлив министър-председател ”, обявиха депутати от партията на Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР