Затруднявате ли се да изкачите стълби или хълм? Вече има

...
Затруднявате ли се да изкачите стълби или хълм? Вече има
Коментари Харесай

Сайт изчислява фитнес възрастта ви

Затруднявате ли се да изкачите стълби или рид?

Вече има уебсайт, който ще демонстрира дали сте по-стари от действителната си възраст, като пресмята същинската ви фитнес възраст, оповестява БГНЕС. След като въведете елементарни стойности като какъв брой физическа активност правите, обиколката на талията и сърдечния пулс неподвижен, уеб сайтът пресмята до каква степен тялото ви доставя О2 на клетките. Мярката се назовава VO2 max.

Резултатите могат да се окажат ужасяващи. Така да вземем за пример 40-годишна жена с умерено наднормено тегло, която води затънал метод на живот, може да се окаже на фитнес възраст от 54 години.

Учените от Норвежкия научно-технологичен университет открили, че въвеждането единствено на пет ограничения – обиколката на талията, сърдечния пулс неподвижен, периодичност и активност на упражненията, възраст и пол, в стратегия им разрешава да плануват много тъкмо VO2 max на даден човек.

Фитнес възрастта показва най-много до каква степен добре действа тялото физически съпоставено с това до каква степен добре би трябвало да действа поради възрастта на индивида. Тя също демонстрира продължителността на живота и почти сърдечното и дихателното здраве, оповестиха учените.

Фитнес възрастта на младини " е единственият най-хубав симптом за актуалното и бъдещото здраве ", съобщи ръководителят на проучването Улрик Вислоф, представен от " Ню Йорк Таймс ". Той и сътрудниците му изследвали 5000 души на възраст сред 20 и 90 години, като ги предиздвикали да тичат на пътека до безсилие.

Колкото повече фитнес възрастта се доближава до действителната възраст толкоз по-добре. За пресмятане на фитнес възрастта са нужни два съществени индикатора – обиколката на талията в сантиметри и сърдечният пулс неподвижен. Той може да бъде изчислен като измерите пулса си за 30 секунди и го удвоите. Добавете възрастта, пола си, интензитета и честотата на упражненията и калкулаторът ще генерира вашата фитнес възраст.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР