Затруднения при осигуряване на кадри срещат близо 80% от работодателите

...
Затруднения при осигуряване на кадри срещат близо 80% от работодателите
Коментари Харесай

80% от работодателите имат затруднения с осигуряването на кадри

Затруднения при обезпечаване на фрагменти срещат близо 80% от работодателите в страната. Данните са от изследване на Агенцията по заетостта за потребностите от работна мощ. Бизнесът продължава да търси квалифицирани експерти. Основното условие: умело другарство на роден език.

Когато обявата за работа е с правописни неточности, какви могат да са упованията към чиновниците? Според изследване на Агенцията по заетостта от началото на годината работодателите слагат като условие номер едно към бъдещите си чиновници общуването на роден език.

В 20 от 28 области на страната тази подготвеност е сложена преди всичко. Най-много са работодателите, които държат на езиковите умения в областите Хасково и Монтана.

Компаниите за асортимент непрестанно се сблъскват с казуса с правописа на интернет поколението.

Последната генерация - генерация Z, както и края на Милениумите, тъй като са по-дигитални не натъртват доста и не са толкоз прилежни в проучването на български език правописа, което основава компликации, когато отидат на работа да могат да напишат едно писмо, да кажем на клиентите на компанията и въобще даже от време на време да се показват вярно на български език, разяснява за Българска национална телевизия Надя Василева от Асоциацията на компании за асортимент на личен състав.

Другият сериозен проблем е неналичието на квалифицирани фрагменти.

25-годишният Васко от Мездра е израснал в домове и е съумял да приключи единствено главно обучение. Казва, че тъкмо това е спънка да си откри непрекъсната работа. От години се препитава като работи на парче по домовете на хората, където цепи дърва или прекопава градини.

,,Като вървя да запитвам по обекти по всички страни и ми прави усещане, че без да имаш това приблизително обучение не можеш на никое място да започнеш работа. И аз им дам координати и те споделят "ние ще ви се обадим " и дотук'', споделя младежът.

За да бъде конкурентен на пазара на труда, Васко е почнал да се образова на независима подготовка в локалната гимназия и му остава единствено една година до довеждане докрай на приблизително обучение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР