Затова трябва да се предприеме подход, който не трябва да

...
Затова трябва да се предприеме подход, който не трябва да
Коментари Харесай

Министър Зарков: Дебатът за домашното насилие се замърсява от други удобни въпроси

Затова би трябвало да се предприеме метод, който не би трябвало да позволява сходни неща да се случват. Този спор обаче от прекалено много време е нечист. "

 

Това съобщи в ефира на Нова телеизия министърът на правораздаването Крум Зарков в коментар на убийството в Перник, при което почина жена, жертва на домашно принуждение.

 

По думите му в България дебатът за домашното принуждение е помрачен от други комфортни въпроси – джендъри, хомосексуални права и какво ли не още.

 

„ Няколко са партиите, които приказват по тези въпроси. Българска социалистическа партия е най-гласовитата по тази тематика, което изобщо не ѝ прави чест ”.

 

Според Зарков от години се знае какво би трябвало да се направи по въпроса и даже е импортиран законопроект.

 

„ Трябва да се построи система, която да координира напъните на разнообразни органи – Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, обществени грижи. Трябва допустимо най-бързо жертвата да бъде предпазена. би трябвало да се работи и с насилника. Трябва да се обърне внимание и на психологичното здраве в България. Как се дава и управлява притежанието на оръжие? ”, уточни той. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР