Затова се питам: такъв ли бе планът, сценарият за това,

...
Затова се питам: такъв ли бе планът, сценарият за това,
Коментари Харесай

Злите клоуни са тук. Ние къде сме!

Затова се запитвам: подобен ли бе проектът, сюжетът за това, което се разиграва върхуглавите ни? Защото нямам доверие никой от „ ИТН “ на Слави Трифонов да е толкоз малоумен, че да не проумява общественото оскверняване към което са се затичали.

Не имам вяра да има и милиони, които да компенсират сходно държание.

Тогава? Неопитност, политическа аматьорщина, дилетантство, самовлюбеност, недооценка, липса или неприятен разбор?

И се появи думата изменничество. Чухме я прикачена към всевъзможни разновидности за пояснение за какво не се е случило това или това. И никакво признание на виновност. Сакън, ние сме ужасно умни, виновни и морални.

На мен ми писна. Аман от самозвани гении и патриоти. Как не разбрахте, че от вас се желае да свършите едни значими неща: погребение модела на Борисов, Пеевски, Гешев и Цацаров. Това включва оставка на основния прокурор Иван Гешев, прекъсване на кражбите и корупцията най-малко на 40%, нарастване на заплатите и пенсиите, промяна в опазването на здравето като се удари „ бялата “ мафия, промяна в образованието (включително намалявне броя на ВУЗ-овете) и още няколко сходни по значимост. Какво неразбираемо има? Кое не разбрахте?

Часове наред в сряда Народното събрание се занимава с въпроси и отговори по тематиката „ туризъм “. Важно е, само че не е приоритет, тъй като сме на ръба на хаоса. На ръба сме да върнем Простака и глутницата му на власт. Да поднесем страната на тепсия назад на мафията.

Предавайте се едни други колкото желаете. Наричайте се както желаете. Но сега предавате ползите на жителите и обществото. Нарича се нацинално изменничество. Всички, които са в Народното събрание, вземат участие групово в това закононарушение.

Ако бяхме като гърците, които стачкуват против неприятното погасяване на пожарите, щяхме да ви пометем.

Ако бяхме като французите, 250 000 от които стачкуват и се бият с полицията недоволни от прекомерните ограничения против пандемията, щяхме да ви пометем.

Ако бяхме поляци, които излязоха в над 25 града да стачкуват против закон за медиите, който лимитира тяхната независимост, щяхме да ви пометем.

Позволявате си да бъдете арогантни, нагли, надменни, безразсъдни, тъй като знаете, че българите ще псуват, ще пътуват в Гърция, макар пожарите, ще стискат мизерните си пенсии и ще чакат някой да прати пари от чужбина. Българите към момента се оглеждат и за избавител извън. Няма кой да ви посегне.

Може да не ви се има вяра, само че мисълта за отмъщение и възмездие, както яростта и омразата се натрупат и в един миг – постоянно ненадейно, - избухват.

Кризата може да тръгне в две направления: скок в бездната на хаоса или първокласен скок нагоре. Много постоянно и двете направления са белязани от принуждение.

В историята на човечеството е намерил място необикновен персонаж – „ злият смешник “. Той въплъщава безспорното зло и е основа за възникването на жанра „ хорър “ в изкуството. Той е по-страшен и от дявола, тъй като се крие зад ухилена маска и ярки облекла, само че трансформира светлината и живота в мрак.

Не сте смешни към този момент – всявате боязън.

Къде са в този миг: църквата, интелигенцията, учените, създателите. Блудници на примирението, радетели за комфортното, рицари на угодата. През турско се е чувал гласът им, през днешния ден – не. А страната е в заплаха.

Вярвам на Кисинджър, който споделя: Липсата на излаз удивително бързо избистря мозъка. Страх ме е, че не е знаел доста за нас...

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР