Затоплящите се отношения на Северна Корея със САЩ и Южна

...
Затоплящите се отношения на Северна Корея със САЩ и Южна
Коментари Харесай

Русия няма да остави САЩ да превземат Северна Корея

Затоплящите се връзки на Северна Корея със Съединени американски щати и Южна Корея са единствено част от революционните промени в страната, заяви Sputnik.

През тази седмица севернокорейският водач Ким Чен-ун дойде на трета аудиенция в Китай за последните три месеца. В същото време президентът на Южна Корея Мун Дже-ин е на посещаване в Русия.

Джон Рос, награждаван колумнист и старши член на института Чонгянг към университета Ренмин в Китай приказва за икономическите и геополитически мотивации зад смяната в страната.

Руският президент Владимир Путин възнамерява да разиска с Мун Дже-ин градежа на водопровод, който да прокарва съветски газ през Корейския полуостров до Япония. В същото време проекта на Ким Чен-ун за икономическо стабилизиране на Северна Корея може да бъде преференциален и за Китай.

Рос показва, че Китай има сполучлива икономическа политика, което не може да се каже за Северна Корея. За Пекин ще е добре КНДР да изравни икономическата си политика с китайската, тъй като по този начин ще се увеличи обмена сред двете страни.

Той напомня, че Съединени американски щати поместиха свои сили в Източна Европа, посредством НАТО и че надали Русия би била удовлетворена, в случай че страната успее да превземе стопански Северна Корея. За Северна Корея връзките с Русия са не по-малко значими от тези с Китай. За това и обединяване с Южна Корея под егидата на Съединени американски щати няма да е елементарно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР