Затоплянето удължава денонощието, води до проблеми с интернет и GPS.

...
Затоплянето удължава денонощието, води до проблеми с интернет и GPS.
Коментари Харесай

Затоплянето удължава денонощието, води до проблеми с интернет и GPS

Затоплянето удължава денонощието, води до проблеми с интернет и GPS. Масата на топящите се ледници трансформира планетата ни, демонстрира проучване на Националната академия на Съединените щати.

Феноменът е изумителен образец за това по какъв начин дейностите на човечеството трансформират Земята и се конкурират с естествени процеси, които са съществували милиарди години. Промяната в продължителността на денонощието се равнява на милисекунди. Това обаче е задоволително, с цел да докара до проблеми с интернет трафика, финансовите преводи, както и навигацията с GPS, тъй като всички те зависят от точно отчитане на времето.

Продължителността на земното денонощие последователно се е увеличавало милиарди години наред поради гравитационното притегляне, което упражнява Луната върху океаните и сушата на Земята.

Затоплянето удължава денонощието, води до проблеми с интернет и GPS 16.07.24 06:37 Хороскоп за 16-ти юли: Девите намират излаз от затруднено състояние, Везните са подвластни на напразни упования 16.07.24 06:23 Добавки към кафето и чая, които вършат чудеса със здравето 16.07.24 06:00 Как да опазим здравето си в рисковите горещини (ВИДЕО) 16.07.24 05:00 Как авокадото може да аргументи трайно увреждане на нервите? 16.07.24 04:00

Топенето на ледниците в района на Антарктика и Гренландия поради породеното от индивида световно стопляне обаче води до преразпределяне на водата в международните океани, като повече от нея към този момент се намира в региона на екватора. Това забавя въртенето на планетата.

„ Виждаме въздействието ни като хора върху цялата земна система, освен на локално равнище като повишение на температурите, само че и в действителност на фундаментално ниво по какъв начин Земята се движи в космоса и се върти “, споделя професор Бенедикт Соджа от швейцарския Федерален софтуерен институт в Цюрих.

„ Заради въглеродните излъчвания сме го постигнали за единствено 100 или 200 години “, акцентира откривателят и дефинира откритието като поразително.

Изночник: БНР

Още вести четете в: Живот, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР