Затлъстяването и наднорменото тегло в детска възраст са сериозен проблем,

...
Затлъстяването и наднорменото тегло в детска възраст са сериозен проблем,
Коментари Харесай

Как правилно да храните децата на възраст 7-10 години

Затлъстяването и наднорменото тегло в детска възраст са сериозен проблем, който визира съвсем всички напреднали или разрастващи се страни, сочат статистиките. На процедура едно на всеки 5 деца на възраст 8-9 години е с наднормено тегло и 1 на всеки 10 - със затлъстяване. И даже в случай че данните демонстрират леко усъвършенстване спрямо предишното, те все пак свидетелстват, „ какъв брой е значимо да се даде подробна информация на фамилиите за рисковете от неприятното хранене и за смисъла на предварителната защита “, разяснява Джовани Корсело, президент на Италианското сдружение по педиатрия.

Проблемът е, че доста родителите са склонни да подценяват наднорменото тегло. И виждат негативите едвам на по-късен стадий, когато към този момент е по-трудно (но не и невъзможно) те да бъдат позволени. А би трябвало детето да се научи да се храни вярно от напълно малко, като изключително внимание е нужно да се обърне в интервала 7-10 години, когато малчуганът е по-самостоятелен и податлив да се увлича по нездравословни храни и привички.

Ето какво би трябвало да бъде вярното хранене в тази възраст съгласно специалистите.

Първата закуска е извънредно значима

Лошите хранителни привички са измежду главните виновници за казуса с наднорменото тегло и затлъстяването. От данните на Okkio alla Salute излиза наяве да вземем за пример, че 8% от децата пропущат закуската, а 31% ядат „ несъответстваща “ закуска, т.е. небалансирана във връзка с въглехидратите и протеините.

Различни научни проучвания акцентират главната роля, която първото утринно ястие има за здравословното хранене при децата. То на процедура им оказва помощ да не се изкушават денем от висококалорични и безразборни междинни похапвания.

Закуската в действителност бележи ритъма на задоволеност през целия ден. Без нея, след гладуването през нощта, децата рискуват да прибавят непрекъснато някакви дребни похапвания, които обаче нарушават главните хранения. А в случай че се лимитират от тях, огладняват съществено до вечерта и тогава просто преяждат.

Половината от пътя към триумфа е точно в основаването на табиет да се закусва. „ Освен, че зарежда с сила, закуската е от значително значение за по-доброто показване на детето в учебно заведение, защото тя му дава чувство за успокоение “, разяснява Лора Ценси, диетолог от Изследователски център за храни и хранене (CRA-NUT) в Италия.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР