Затлъстяването е световен проблем, а най-притеснителното е, че възрастовата граница

...
Затлъстяването е световен проблем, а най-притеснителното е, че възрастовата граница
Коментари Харесай

17-годишният Александър сподели как е свалил 70 килограма за 1 година (Снимка)

Затлъстяването е международен проблем, а най-притеснителното е, че възрастовата граница за наднормено тегло спада от ден на ден и повече. Децата се движат все по-малко и се хранят с повече нездравословни храни, което води и до проблеми с тежестта, още в юношеските години. Днес ви представяме впечатляващата история на Александър, който може да послужи за образец на всеки от нас.

17-годишният Александър Миланов от Горна Оряховица претърпя смайваща промяна единствено за една година, пишат от zdrave.to. Дванадесетокласникът в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „ М. В. Ломоносов “ съумя да отслабне с цели 70 кг и по този метод да преодолее всички здравословни проблеми, които наднорменото тегло му донесло, написа Borba.bg.

Освен това поставил край и на безбройните обиди, които чувал за себе си, до момента в който бил със затлъстяване. Сега обаче той е напълно друг човек и има вяра, че няма невъзможни неща, защото неговата история е несъмнено доказателство за това. Абитуриентът желае да вдъхне кураж на всеки, който се бори с килограмите или с проблеми от всякакво естество, и приканва за повече поддръжка от страна на околните и приятелите.

„ От дребен бях заоблен. Причината за това бе неналичието на физическа интензивност. Бях затворено дете, имах единствено двама другари и по през целия ден играех игри на компютъра. Когато се ядосвах, потушавах гнева с ястие. Консумирах нездравословни храни – тестени, сладко, чипсове, пиех газирани питиета. Всичко това от ден на ден се отразяваше на външността ми и близките не спираха да ми се подиграват, че съм пълен. Всекидневно чувах, че съм свиня, тулуп, кит и така нататък “, описа Александър.

Наред с това поради свръхтеглото си почнал да получава сърцетуптене, болки в коленете, задъхвания и други здравословни неразположения. На 16 години тежал 150 кг. Не можел да си откри облекла, които да му стават, тъй като в единични магазини предложили толкоз огромни размери. Един ден се погледнал в огледалото и си споделил, че не харесва отражението и може да го промени, в случай че желае. Сам се стимулирал да стартира друг метод на живот, гонейки фантазията за естествена физика.
 17-годишният Александър показа по какъв начин е свалил 70 кг за 1 година (Снимка)

Започнал трансформацията си след края на образователната година през 2018 година Заменил игрите пред компютъра с дълги разходки, които преди този момент в никакъв случай не бил правил. Натоварванията през лятото дали упования резултат и на идващия първи образователен ден бил с 30 кг по-слаб. Осъзнал, че е тръгнал в вярната посока, само че претърпял случай, след който се наложило да му шият крайници и да остане имобилен три месеца. През това време обаче не се върнал към нездравословните си хранителни привички и не качил тегло.

„ През февруари 2019 година се срещнах с фитнес инструктора Петър Димитров. Той ме вкара в спорта и ме въодушеви. Повярвах в себе си! Първите извършения, които ми даваше, изглеждаха невъзможни и непостижими за мен. Първоначално ходех на бягащата пътека и се усещах толкоз изтощен и смачкан. С всяка седмица задобрявах и мина много време, до момента в който стартира да търча. Изцяло трансформирах хранителния си режим. Сега употребявам единствено месо, плодове, зеленчуци, яйца. Категорично преустанових приема на газирани питиета “, споделя 17-годишният горнооряховец.

Обикновено заран закусва омлет, на обед – пилешка пържола със салата, преди подготовка – плодове, а за вечеря – риба. И по този начин от февруари до септември след тренировки пет пъти седмично съумял да отслабне с още 40 кг. Дванадесетокласникът споделя, че ще продължи да съблюдава подготвителния и хранителен режим и отсега нататък. В момента тежи 80 кг, а задачата му е да стане 75 кг.

Метаморфозата на визията се отразила и на характера му, връзките с хората и възгледите за живота. Вече има доста другари, с които прекарва свободното си време, не чува обиди по собствен адрес, усеща се напълно друг човек. Планира да запише висше обучение в НВУ „ Васил Левски “ във Велико Търново.

„ Гордея се с това, че съумях да се трансформира тъкмо преди един от най-важните моменти в живота – бала. Постигнах фантазията си и към този момент знам, че няма невъзможни неща. Човек самичък избира какъв да бъде посредством навиците си. Не ми липсват нездравословните храни и стоенето пред компютъра. Беше ми мъчно и съм желал много пъти да се откажа. Приоритетите ми към този момент са други. Разбира се, доста е значима поддръжката на фамилията и околните хора. Без тях няма по какъв начин да се оправим с проблемите си “, увери той. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР