Затлачено корито на река Чая в района на Асеновград притеснява

...
Затлачено корито на река Чая в района на Асеновград притеснява
Коментари Харесай

Затлачено корито на река Чая притеснява хората

Затлачено корито на река Чая в региона на Асеновград тормози хората. От дълго време то е обрасло с буйна растителност, измежду която и огромни растения, само че по този начин не е почистено. Притеснителното обаче е, че това се случва на фона на покачените водни равнища от дъждовете, а съгласно жителите локалната власт нехайства.

„ Много преди сигнала на жителите от общината сме взели ограничения. Процедурата обаче се бави, тъй като елементи от реката попадат в Натура 2000 и там процедурата е по-сложна. Съгласно закона е планувано да се запазят растителните типове, които са предпазени, както и в случай че има предпазени птици, които гнездят в региона. Свикали сме комисия, формирана от представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция и на общината “, съобщи зам.-кметът на Асеновград Стоян Димитров пред Българска национална телевизия. Той увери още, че общината има подсигурени средства и чака процедурата да завърши. При потребност след оценяване на растителността ще бъде обезпечена и спомагателна сума.

Зам.-кметът Стоян Димитров добави още, че сега тече унищожаване на избуялата растителност в реката в региона на с. Бачково, който също попада под Натура 2000. Там оценката на растителността, маркирането й и избора на реализатор са лишили към 4 месеца.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР