Застудяването е свързано с грипа по две причини. Когато е

...
Застудяването е свързано с грипа по две причини. Когато е
Коментари Харесай

Да се пазим от пневмонии тази зима съветва проф. Тодор Кантарджиев

Застудяването е обвързвано с грипа по две аргументи . Когато е студено, търсим затворени и отоплени пространства, където се събират повече хора. Свиват се кръвоносните съдове в носа от студения въздух. По-малко бели кръвни кафези влизат в лигавицата, а точно тя пази от вируси и бактерии.

Когато кръвоносните съдове са свити в носа, вероятността да заболеем е по-голяма . Затова се чака и случаите на грип да се покачат. Това изясни пред bTV шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

 Грипът се развива за към 2-3 часа, предизвестява проф. Кантарджиев
Грипът се развива за към 2-3 часа, предизвестява проф. Кантарджиев

Сред признаците му са болките по мускулите, главоболието и дефицитът на въздух

Засилена циркулация на грип има в Турция и в Швеция . Освен това повече грипни случаи има във Англия. Доминира така наречен пандемичен грип H1, изясни медикът.
11 случая са регистрирани от Националната лаборатория по заразни и паразитни заболявания. Грипът е рисков за цялостните хора и за бременните дами , изясни проф. Кантарджиев.

 Проф. Христина Вучева: Демонополизирането на Здравната каса е глупава концепция
Проф. Христина Вучева: Демонополизирането на Здравната каса е глупава концепция

През 2019 покупателната стойност ще е доста близка до тази през 2018 година, счита Нейков

Той успокои, че няма мощно разпространяване на вирусите, а ситуацията сега не е предепидемична .

Тази година ще ни атакуват доста метапневмовируси, които основават тежка кашлица, предвижда експертът. Ако не се вземат ограничения през първата седмица от настъпването, тя може да продължи до три седмици и да завържи с пневмония .

 Имаме си кисело зеле и мляко, а даваме пари за имуномодулация
Имаме си кисело зеле и мляко, а даваме пари за имуномодулация

Проф. Кантарджиев за грипа и по какъв начин да разберем дали сме заболели

Проф. Кантарджиев прикани да не се самолекуваме . По думите му когато кашлицата е лека, лукчетата работят ефикасно на организма. Оказва се, че оказват помощ и против херпесен вирус.

През зимата най-често са пневмониите . Усложненията на грипа засягат нервната система и мозъка . При загуба на схващане и мощно главоболие би трябвало да търсим болнична помощ. Дихателната непълнота при грипа H1 би трябвало да се лекува с в допълнение количество О2, безапелационен беше експертът.

" Хубаво е антибиотик да се изписва от доктор, подобен е законът ", акцентира той. Според него процедура преди към 30 години е било допустимо да пием от същия антибиотик, който сме приемали при остаряло заболяване . Обикновено обаче микробът е различен, както и нашето положение, изясни проф. Кантарджиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР