Застудяване в седмицата преди Коледа. Днес през страната ще премине

...
Застудяване в седмицата преди Коледа. Днес през страната ще премине
Коментари Харесай

Силен вятър в 16 области, снеговалежи в Североизточна България

Застудяване в седмицата преди Коледа. Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността ще се усили и над множеството региони ще е най-вече забележителна. На места ще превали в Североизточна България, Предбалкана и в планините – слаб сняг, а в равнините - слаб дъжд, съобщи БГНЕС.

Жълт код е разгласен в 16 области за мощен вятър в Северна, Централна България и Софийска област, а в 4 области на Североизточна България ще има и снеговалежи. В тези области ще се усили северозападният вятър и в доста региони ще бъде сред 14 и 19 m/s, денем с пориви до към 24 m/s. В областите със снеговалежи ще има и навявания.

След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздра. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен вятър от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. В Лудогорието има условия за снежни виелици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 3° и 8°. В София оптималната температура ще е към 3 градуса, по Черноморието 6-7, в Южна България 8 градуса. Във вторник ще стане по-студено, няма да вали, а температурите ще бъдат сред 0 и 4 градуса, в София минус 1 градус.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР