Застреляха бизнесмена Алексей Петров. По неофициална информация убийството е извършено,

...
Застреляха бизнесмена Алексей Петров. По неофициална информация убийството е извършено,
Коментари Харесай

Кой е убитият бизнесмен Алексей Петров?

Застреляха предприемача Алексей Петров. По неофициална информация убийството е осъществено, до момента в който той се е разхождал в региона на неработещия въжен превоз до Воденицата в Драгалевци. Заедно с него е простреляна и жена, която е откарана в болничното заведение. Според източници на Българска национална телевизия това не е брачната половинка му.

Срещу Алексей Петров имаше още два опита за нападение - през 2002 и 2015 година.

Кой е Алексей Петров?

Бизнесмен, специалист по корпоративна сигурност и антитероризъм, учител и обвиняем по делото " Октопод ". В предишното - барета, осигурител, конфиденциален помощник на службите, някогашен консултант в ДАНС и неуспешен претендент за президент.

Това е втори атентат против някогашната барета. На 15 август 2002-ра той е прострелян в гърдите и крайници на излизане от офиса на басейн " Спартак ".

Петров приключва милиционерското учебно заведение в Пазарджик. Работи 8 години в силите за сигурност. След като напуща поделението на баретите, става един от учредителите на застрахователните сдружения " Аполо и Болкан " и " Спартак ", които в предишното са свързвни със силовото обезпечаване.

През 2008 година Петров е осветлен като конфиденциален помощник на контраразузнаването. Повод за това стана скандалната среща сред тогавашния вътрешен министър Румен Петков и оперативно забавните братя Галеви. После Алексей Петров става консултант на някогашния ръководител на ДАНС Петко Сертов. Малко след идването на ГЕРБ на власт за първи път, той занася на премиера документи с гриф " поверително " за корупция в кабинета на Сергей Станишев.

Тогавашният министър председател Бойко Борисов декларира, че някогашната барета е отишъл при него като " предан жител ". През 2010 година Петров беше показно задържан при спецоперацията " Октопод ". От мегаразследването за изнудване, пране на пари, източване на " Кремиковци " и сводничество, единствено едно дело за рекет стигна до съда.

През 2011 година Алексей Петров беше претендент за президент, само че събра едвам към 1% поддръжка. Освен това е доцент, доктор по стопанска система, а също и президент на Националната и Балканската федерация по карате.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР