Застрашителните измерения на дезинформацията са едно от най-сериозните изпитания за

...
Застрашителните измерения на дезинформацията са едно от най-сериозните изпитания за
Коментари Харесай

Росен Жеязков: Ставаме свидетели на една опасна дезинформационна война

Застрашителните измерения на дезинформацията са едно от най-сериозните тествания за европейските полезности. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в изявлението си пред участниците в Глобалната конференция за отбелязване на Международния ден на парламентаризма, оповестиха от пресцентъра.

Председателят на българския парламент направи изявление в главната сесия на форума на тематика " Защитата на европейските полезности и демократичните институции в светлината на новите провокации и закани за демокрацията “. Глобалната конференция за отбелязване на Международния ден на парламентаризма е проведена в границите на испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз в град Леон, Испания.

Дезинформацията трови публичния спор, подменя демократичния диалог и подхранва действителните вътрешни закани за демокрацията - надигащия се шовинизъм и изолационизъм, популизъм, крайната поляризация и деянията на авторитаризъм, акцентира Росен Желязков. Той уточни, че събитието, че актуалните деца и младежи са в непрестанен допир с цифровия свят, би трябвало да бъде оползотворено като късмет да бъдат подкрепени младите европейци и да им бъдат обезпечени нужните условия те да израстват като персони, свободни от предразсъдъците на културната изолираност, ксенофобията и шовинизма, само че богати със свободния и елементарен достъп до достиженията на европейската цивилизация.

След бежанската и миграционната рецесия, Брекзит и рецесията с Коронавирус, в този момент сме изправени пред нова, ужасяваща опасност - война на нашия континент, която е освен офанзива против демократична Украйна, само че и против демокрацията като цяло, означи ръководителят на Народното събрание. Росен Желязков акцентира, че ставаме очевидци и на една рискова дезинформационна война, която се води по отношение на военните дейности в Украйна.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков уточни, че мощните парламенти са в основата на всяка народна власт, разполагат с необятен инструментариум за влияние и за отбрана на европейските полезности – от законодателни политики до ползотворно взаимоотношение със структурите на гражданското общество. Необходимо е да предприемем редица дейности, нужна е още по-решителна поддръжка за стабилността на нашите партньорски страни от района на Черно море и Западните Балкани, които са най-уязвими от съветското зловредно въздействие и хибридни действия, акцентира той. Според него от основно значение в това отношение би било даването на ограничения за помощ в границите на Европейския механизъм за поддръжка на мира и приспособени пакети за създаване на потенциал и резистентност за страните от Западните Балкани и Източните сътрудници.

В началото на изявлението си Росен Желязков цитира мисъл на носителя на интернационалната премия " Букър “ българския публицист Георги Господинов: " Колкото повече едно общество не помни, толкоз повече някой създава, продава и запълва с ерзац-памет освободените ниши “. Авторът на романа " Времеубежище “ също ни предизвестява, че " След диктатурата на бъдещето идва тирания на предишното “, означи ръководителят на Народното събрание.

В рамките на форума Росен Желязков беседва с Негово Величество краля на Испания Фелипе VI. Председателят на Народното събрание изрази задоволеност пред Негово Величество за прелестното отношение, с което се употребяват българите, живеещи и работещи в кралството, от страна на управляващите и народа на Испания. Росен Желязков акцентира, че за България е значимо да продължи да развива обичайно положителните си другарски връзки с Кралство Испания и съдействието във всички области от съвместен интерес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР