Застрашена зебра на Греви, родена в зоопарка Lincoln Park в Чикаго

...
Зоопарк в Чикаго наскоро посрещна ново попълнение в семейството си.
Коментари Харесай

Зоопарк в Чикаго наскоро посрещна ново попълнение в семейството си.

16-годишната зебра на Греви на име Адия роди „силно женско жребче“ в зоологическата градина в Линкълн Парк на 21 август, според съобщение за новините.

Все още неназованото бебе зебра е петото потомство на Адия и третото с бащата на жребчето, Уестър, казаха служители на зоопарка.

Нейното раждане увеличи общата популация на застрашените зебри Греви в зоопарка до четири.

Новороденото и майка му се чувстват добре и ветеринарен персонал ще продължи да ги наблюдава, съобщават от зоологическата градина.

„Раждането на животно винаги е причина за празнуване тук, в зоологическата градина на Линкълн Парк“, каза говорителката Анна Силик в имейл на CNN. „Имахме късмета да посрещнем множество кончета от зебра Греви през последните години и сме развълнувани да играем роля в продължаващото нарастване на популацията на този застрашен вид.“

Жребчето е петото потомство на Адия, казаха служители на зоопарка. Жребчето е петото потомство на Адия, казаха служители на зоопарка. Кристофър Биялба/Зоопарк Линкълн Парк

В дивата природа са останали по-малко от 2000 зебри на Греви, тъй като ловът и загубата на местообитания са засегнали популацията им, според зоопарка.

Най-големият от видовете зебри, зебрите на Греви са претърпели 54% спад на популацията през последните три десетилетия, според Африканската фондация за дивата природа.

Жребчето е родено като част от плана за оцеляване на видовете зебра на Греви, който според служителите на зоологическата градина е „съвместно усилие за управление на популацията между институциите на Асоциацията на зоологическите градини и аквариумите“.

Видео на слънчева мечка, стояща на задните си крака, се разпространява в социалните медии. Видео на слънчева мечка, изправена на задните си крака, се разпространи в социалните мрежи. Weibo

Червеникаво-кафявите ивици на бебето зебра ще станат черни, когато порасне, и служителите на зоологическата градина очакват то да нарасне до около 850 паунда като възрастен – голяма разлика от нейното тегло при раждане от 105 паунда.

Зебрите кърмят около 275 дни след приблизително 390-дневна бременност и раждане, според зоологическата градина в Линкълн Парк.

Въпреки че новороденото може да тича само час след раждането си, то все още ще зависи от майка си през първите седем месеца от живота си.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР