Застраховката за дългосрочни грижи е важен инструмент за финансово планиране,

...
Застраховката за дългосрочни грижи е важен инструмент за финансово планиране,
Коментари Харесай

Как да намалите разходите за застраховка за дългосрочни грижи

Застраховката за дълготрайни грижи е значим инструмент за финансово обмисляне, който може да ви помогне да отбраните вашите активи и да осигурите бъдещите ви потребности от грижи. Този вид застраховка се употребява за подкрепяне на покриването на разноските за дълготрайни грижи заради хронично здравно положение, увреждане или разстройство — което в доста случаи може да възлиза на хиляди долари на месец или повече.

Високият разноските за дълготрайни грижи са повода толкоз доста хора да изберат да закупят този тип покритие при или покрай пенсиониране. Но освен разноските за дълготрайни грижи могат да бъдат обилни. Разходите за застраховка за дълготрайни грижи също могат да бъдат обилни според от вашето здраве, възраст и други фактори.

Но за доста възрастни хора тези разноски си заслужават изгодите, които може да обезпечи застрахователната лавица за дълготрайни грижи дават. И в случай че се борите да вместите цената на лавица в бюджета си за пенсиониране, има няколко елементарни тактики, които можете да употребявате, с цел да намалите разноските, като в същото време гарантирате, че имате съответно покритие.

Сравнете вашите варианти за застраховка за дълготрайни грижи тук, с цел да видите какво може да ви коства.

Как да намалите разноските за застраховка за дълготрайни грижи

Ако желаете да намалите разноските от вашата застраховка за дълготрайни грижи, тези елементарни тактики могат да ви оказват помощ:

Започнете рано

Един от най-ефективните способи да намалите цената на застраховката за дълготрайни грижи е да започнете своята покритие допустимо най-рано. Премиите нормално са по-ниски, когато закупите лавица на 40-те или 50-те си години спрямо чакането до 60-те или 70-те години. Колкото по-млади и по-здрави сте, когато кандидатствате, толкоз по-достъпни ще бъдат наградите ви, тъй че направете всичко допустимо да закупите покритие допустимо най-рано, с цел да поддържате разноските ниски.

Например през 2022 година междинната цената на лавица за дълготрайни грижи с $165 000 в равнища на компенсации беше $950 на година за 55-годишен неженен мъж. И цената на същата лавица за 55-годишна неомъжена жена е приблизително към $1500 годишно през същата година.

Тази междинна цена нараства доста единствено 10 години по-късно. На 65-годишна възраст средностатистическият неженен мъж би платил годишна награда от 1700 $ годишно за същата лавица – съвсем двойно повече от цената за 55-годишен мъж. И междинната 65-годишна неомъжена жена би платила $2700 на година за същата лавица - нарастване с $1200 на година.

Научете повече за опциите си за застраховка за дълготрайни грижи тук.

Помислете за по-кратък интервал на обезщетение

Застрахователните полици за дълготрайни грижи постоянно ви разрешават да изберете продължителността на интервала на обезщетение. Вместо да изберете доживотно покритие, което може да бъде много скъпо, помислете за лавица, която ви покрива за по-кратък период. Това може доста да понижи наградите ви, като в същото време обезпечава скъпо покритие.

Коригирайте сумата на дневното обезщетение

Сумата на дневното обезщетение е оптималната сума, която вашата застрахователна лавица ще заплати за вашите дълготрайни грижи разноски всеки ден. Като изберете малко по-ниска сума на на ден обезщетение, можете да намалите разноските си за награди. Само не забравяйте да анализирате евентуалните си потребности и разноски за дълготрайни грижи, с цел да определите подобаващата сума на дневните компенсации, която дава отговор на вашите финансови цели.

Изберете интервал на елиминиране

Периодът на елиминиране е интервалът на изчакване, преди да влезе в действие застраховката ви за дълготрайни грижи. Като изберете по-дълъг интервал на елиминиране, можете да намалите наградите си, защото застрахователят поема по-малък риск с вашата лавица. Не забравяйте обаче да имате различни проекти за покриване на разноските през този интервал на изчакване. В противоположен случай може да изпаднете във финансови проблеми, като плащате от джоба си високите разноски за дълготрайни грижи.

Обединете застрахователните си полици

Някои застрахователни компании оферират отстъпки, в случай че закупите голям брой застрахователни полици от тях, като застраховка за автомобил, дом и дълготрайни грижи. Обединяването на вашите застрахователни полици може да докара до обилни спестявания на разноски, тъй че не забравяйте да проучите тази алтернатива с вашия осигурител, в случай че той предлага този вид покритие.

Потърсете отстъпки

Застрахователните компании може да предложат отстъпки въз основа на разнообразни фактори като вашето фамилно състояние, пол, специалност или даже участието ви в избрани организации. Винаги се интересувайте от наличните отстъпки, когато пазарувате за застраховка за дълготрайни грижи, защото те могат да оказват помощ за понижаване на разноските ви за награди.

Сравнете предложения от голям брой застрахователи

Пазаруване и приемане на предложения от голям брой застрахователи снабдители е от решаващо значение за намирането на най-достъпната застрахователна лавица за дълготрайни грижи. Всеки осигурител има свои критерии за сключване и ценообразуване, тъй че е рационално да сравните вариантите си, с цел да намерите най-хубавата договорка. Започнете с този развой тук.

Долната линия

Застраховката за дълготрайни грижи е решителен съставен елемент на добре заоблен финансов проект, само че не е належащо да нарушава банка. Чрез предприемане на самодейни стъпки, като да вземем за пример ранно започване, поправяне на параметрите на полицата и изследване на отстъпките, можете да намалите разноските за застраховка за дълготрайни грижи, като в същото време си осигурите главно покритие за вашите бъдещи потребности от грижи. Внимателното обмисляне и интелигентното взимане на решения могат да ви оказват помощ да постигнете баланс сред досегаемост и съответна отбрана.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР