Застраховката Гражданска отговорност може да стане 600 лв. Причината са

...
Застраховката Гражданска отговорност може да стане 600 лв. Причината са
Коментари Харесай

Гражданска отговорност може да стане 600 лева

Застраховката " Гражданска отговорност " може да стане 600 лева Причината са оферти за промени в Кодекса за обезпечаване, засягащи " Зелената карта ". Промените са изискване за влизането ни в еврозоната и доведоха до скандал сред депутатите и застрахователните компании. Заседанието на парламентарната комисия се провали, заяви Bulgaria ON AIR.

От " Демократична България " и " Продължаваме промяната " упорстват да се одобряват промените, които в този момент са една от пречките за влизането ни в Еврозоната.

" Не можем да си позволим България да загуби вероятност да се причисли към Еврозоната на 1 януари, тъй като избрани фактури от българското задкулисие не престават да ръководят въздействие върху партии, регулатори, приказвам за Алексей Петров ", съобщи Христо Иванов от Демократична България.

ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " Български напредък " са срещу измененията. Според тях това ще вдигне цените на " Гражданската отговорност ".

Да намерите консенсус, който ниe единомислещо да приемем с последна цел да не се покачва " Гражданската отговорност " за българския бизнес, да не се заплаща двойна и тройна цена, какъвто риск ни споделят от сектора ", уточни Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

Неприемането на измененията може да спре България към приемането в Еврозоната, предизвести и финансовият министър.

" Това може ли да се трансформира в проблем за приемането на България в Еврозоната, желая да го кажете ясно за всички, с цел да няма подозрения ", попита Мартин Димитров от Демократична България.

" Да, това е проблем за приемане на България в Еврозоната, тъй като преди да подадем отчет, би трябвало да сме отчели пред всички страни членки и пред Европейска комисия, че сме изпълнили уговорките си към ЕРЕМ ", изрично съобщи служебният министър на финансите Росица Велкова.

Според застрахователите фондовете могат да бъдат източени. " Проблем е, тъй като един път платени парите, доста мъчно могат да бъдат върнати ", разяснява ръководителят на УС на НББАЗ Борислав Богоев.

" Никой от нас не е срещу този развой, само че той не може да бъде за сметка на източване на Националното ни бюро " - на това мнение е Ирина Репуц от Съюза за стопанска самодейност.

Шофьорите чакат нарастване поради инфлацията, само че също по този начин оферират повече да заплащат тези, които карат в чужбина. В последна сметка съвещанието на Икономическата комисия не събра кворум, а представителите на ГЕРБ напуснаха залата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР