Застраховката Автокаско е важна част от управлението на рисковете за

...
Застраховката Автокаско е важна част от управлението на рисковете за
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за застраховка Автокаско?


Застраховката " Автокаско " е значима част от ръководството на рисковете за всеки притежател на автомобил. Тя предлага отбрана за транспортните средства в случаи на разнообразни непредвидени обстановки, които могат да им причинят вреди. Разбирането на покритията и разликите сред другите типове застраховки може доста да помогне на автомобилистите да вземат осведомени решения за отбрана на своята кола.
Какво съставлява застраховка " Автокаско "?
е доброволна застраховка, която покрива вредите, понесени от автомобила, без значение от това дали притежателят е извършител или жертва на случая. Тя е незадължително допълнение към наложителната застраховка " Гражданска отговорност ", която покрива вреди породени на лица. Автокаското се подписва против застрахователна награда, която би трябвало да бъде заплатена на съответната застрахователна компания. В подмяна на тази награда, водачите получават обезщетение за разноските по ремонта на транспортното средство.  
Какви обстановки покрива застраховка " Автокаско "?
Застраховка “Автокаско ” покрива редица обстановки, в които можете да попаднете, когато сте зад кормилото или пък когато сте паркирали колата си. Тези застрахователни събития са постоянно срещани на територията на България и е добре да имате добра отбрана, при положение, че Вие и автомобила Ви станете жертва на такова събитие.

 
Щети по лична и непозната виновност
Застраховката " Автокаско " е неповторима с това, че предлага отплата за вреди на Вашето транспортно средство, без значение от това кой носи отговорност за случая. Това значи, че в случай че претърпите случай, било то по Ваша виновност или по виновността на друго лице, имате право на обезщетение за ремонт на Вашата кола. Тази характерност е изключително скъпа, защото обезпечава финансова отбрана и успокоение, даже когато имате виновност за породените вреди.
Щети на паркинг
Щетите, породени на паркиран автомобил, са измежду постоянно срещаните покрития, които " Автокаско " предлага. Това включва удари от други коли или предмети, както и повреди от вандализъм. Такива обстановки нормално пораждат без присъединяване на притежателя на автомобила и съществуването на застраховка може да обезпечи забележителна финансова помощ за покриване на разноските за ремонт.
Кражба
Кражбата на автомобила е сериозен риск, който може да докара до обилни финансови загуби. Застраховка " Автокаско " нормално покрива този риск, като предлага отплата, която може да варира от самата стойност на автомобила до разноските за неговото възобновяване. Важно е да се означи, че изискванията за покриване на кражба могат да варират сред другите застрахователни полици, тъй че е належащо да проучите детайлно тези аспекти при избора на застраховка, благодарение на осигурителен брокер. 
Щети при приородни действия 
Природните бедствия като наводнения, стихии, трусове, и други могат да доведат до непредвидими обстановки и съществени вреди на автомобила Ви. Застраховка " Автокаско " предлага покритие за такива вреди, осигурявайки финансова поддръжка за ремонт или подмяна на автомобила. Това покритие е изключително значимо в райони, които са изложени на висок риск от естествени бедствия.
Каква е разликата сред застраховките Гражданска отговорност и Автокаско?
Основните разлики сред Гражданска отговорност и Автокаско са две. Първо - Гражданската отговорност е наложителна по закон. В случай, че сте пропуснали да сключите застраховката за съответната година, Ви грозят солени санкции. Автокаското може да бъде подписано по Ваше предпочитание, като няма наложителен темперамент. Втората разлика е, че застраховка “Гражданска отговорност ” е ориентирана към трети лица и пази Вас от разноските, които можете да понесете откакто по Ваша виновност настъпи ПТП. Застраховка “Автокаско ” е ориентирана напълно към Вас и автомобила Ви, като покрива разноските от вреди
Каква е разликата сред отчасти и цялостно " Автокаско "?
Разликата сред частична и цялостна застраховка “Автокаско ” се състои в това, че двете имат друг набор на покритие. 

Частичното Автокаско предлага няколко съществени покрития, а наградата за него е надлежно по-ниска. 

Пълното Автокаско предлага доста повече покрития, като ще би трябвало да заплатите малко по-висока награда.

Изборът на отчасти или зависи напълно от Вашите желания. Много застрахователни сдружения оферират положителни покрития и в двата разновидността, само че в случай че имате нов автомобил, за желаете да се погрижите по допустимо най-хубавия метод, е добре да помислите за цялостно покритие, защото може да се окаже, че при случай заплащането на ремонта коства доста повече, в сравнение с наградата за цялостно Автокаско. 

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР