Застрахователното проникване обаче е под 20% От всички столици на

...
Застрахователното проникване обаче е под 20% От всички столици на
Коментари Харесай

Световната банка Букурещ е европейската столица заплашена най много от земетресения

Застрахователното навлизане обаче е под 20%

От всички столици на Европейски Съюз Букурещ е най-изложена на трусове – това написа в блога на банката Татяна Проскурякова, шеф на Световната банка за Румъния и Унгария.
" Освен това евентуалните чести наводнения в страната заплашват със загуби от милиарди долари, които несъразмерно засягат най-бедните хора в селските общности. Така една по-благоденстваща Румъния е неразривно обвързвана с по-устойчива Румъния ", написа специалистът.
Татяна Проскурякова напомня, че на 19 юни Съветът на шефовете на Световната банка утвърди рамката за партньорство за Румъния за 2018-2023 година, която ще се концентрира върху три съществени стълба. Един от тези стълбове вкарва тактика за усилване на готовността на Румъния да се оправи с естествените бедствия и въздействието на изменението на климата.
Припомняме, в Румъния беше създадена система за наложително жилищно обезпечаване, ръководена от частната компания PAID Romania. Системата обезпечава финансова отбрана против три катастрофични риска – земетресение, наводнения и свлачища. Въпреки огромната заплаха от бедствия обаче, която заплашва над 8,9 милиона домове в Румъния, процентът на застрахователно навлизане остава под 20 на 100. До края на април 2018 година са подписани общо 1,7 милиона наложителни жилищни застраховки, по данни на PAID.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР