Застрахователни експерти и държавни мъже разглеждат различни варианти да защитят

...
Застрахователни експерти и държавни мъже разглеждат различни варианти да защитят
Коментари Харесай

В Русия умуват как да накарат собствениците на молове да се застраховат

Застрахователни специалисти и държавни мъже преглеждат разнообразни разновидности да защитят хората при всеобщи мероприятия

Всерусийският съюз на застрахователите (ВСС) излезе с самодейност да бъде въведена нова застрахователна лавица за притежателите тук-там с всеобщо скупчване на хора, каквито са моловете, да вземем за пример. Идеята пристигна след нещастието в град Кемерово, където преди 5 дни избухна пожар в търговско-развлекателния комплекс, който докара до гибелта на 64 души, от които 41 деца. Комплексът не е бил застрахован, както към този момент писа ИНСМАРКЕТ.
От съветската браншова организация са пратили предлагането си до Комитета по финансовите пазари в Държавната Дума.
Данните сочат, че такава застраховка ще би трябвало да сключат съвсем 400 000 обекта в цялата страна. Цената й може да варира от 1000-2000 рубли до няколкостотин рубли според от размера на комплекса, уточни Игор Юргенс от Висш съдебен съвет. От съюза оферират лимитът на отговорност за увреда живота и здравето на хората да бъде 2 млн. рубли. Сумата е планувана при обезпечаване на отговорността за превозвачи и рискови обекти.
От съюза показват, че застраховката няма да бъде наложителна, само че ще е вменена (рискът ще би трябвало да бъде застрахован, само че съответни условия по застраховката няма да бъдат регламентирани). Това ще разреши да не се създава обособен закон за нея.

В същото време обаче ръководителят на Комитета по финансовите пазари към Държавната Дума Анатолий Аксаков съобщи, че застраховането на притежателите на местата с всеобщо скупчване на хора ще бъде наложително. " Застраховката на жилище е доброволна, а застраховката при скупчване на хора ще е наложителна ", уточни Аксаков, представен от " РИА Новости ". Според него, следва да бъде изяснено понятието " скупчване на огромни маси хора ", тъй като такова събиране може да има и по пазарите, и на Червения площад, и така нататък

Игор Юргенс от Висш съдебен съвет опонира, че няма по какъв начин да бъде наложителна, тъй като това ще докара до доста огромно натоварване на бюджета, който така и така изпитва усложнения.

Идеята на Висш съдебен съвет бе разкритикувана от зам.-министъра на финансите Алексей Мойсеев. Според него понятието " място за всеобщо скупчване на хора " е незадоволително съответно. По-рационално ще бъде да се преразгледа методът към образуване на категорията " рискови индустриални обекти ", чиято отговорност притежателите застраховат наложително, уточни той.
Още по тематиката 28 Март 2018 | Изгорелият мол в съветския град Кемерово не е бил застрахован 27 Март 2018 | Руското държавно управление отпуска по 1 млн. рубли на умрял при пожара в съветския мол 26 Март 2018 | Експерт: Магазините в пламналия съветски мол би трябвало да имат застраховка 26 Март 2018 | 64 са към този момент жертвите на пожара в съветския град Кемерово 26 Март 2018 | Застраховател оцени вредите от пожара в съветския мол на 3 милиарда рубли 26 Март 2018 | 53 души починаха при пожар в съветски мол
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР