Застрахователите на Lloyd`s of London ще предложат специален пакет за

...
Застрахователите на Lloyd`s of London ще предложат специален пакет за
Коментари Харесай

Lloyd's застрахова пратките със зърно от Черно море за до 50 млн. долара всяка

Застрахователите на Lloyd`s of London ще предложат специфичен пакет за покриване на украинското зърно, транспортирано по прясно контрактуваните черноморски коридори, което ще укрепи доверието в съглашението на Организация на обединените нации, оповестява Политико.

След като предходната седмица Организация на обединените нации, Турция, Русия и Украйна подписаха съглашение за наново отваряне на три черноморски пристанища към Одеса, една от главните паники беше обвързвана с обезпечаването на гаранции за сигурност на частните търговски компании, които ръководят по-голямата част от корабите със зърно.

В рамките на своята стратегия " Морски товари и война " застрахователят Ascot ще обезпечи покритие за вреди на стойност до 50 млн. $ (49 млн. евро) върху зърното, което всеки транспортен съд транспортира, като част от стратегия, основана взаимно с Lloyd`s и Marsh. Според представител на Ascot всяка щета на самите кораби - да вземем за пример от съветски ракетен удар или морска мина - ще би трябвало да бъде покрита от обособена застрахователна лавица, която също е в развой на сглобяване.

" Съоръжението ще разреши на корабите, пренасящи зърно и други избрани хранителни артикули от украински пристанища, да имат надеждно и елементарно налично покритие за своите експортни пътувания ", обявиха в взаимно известие за пресата Ascot и Marsh, брокерът.

Говорител на Ascot отхвърля да разяснява дали цената на застраховката е била доста по-висока поради рисковете, свързани с плаването в Черно море в изискванията на война. Министърът на инфраструктурата на Украйна Олександър Кубраков съобщи пред " Политико " тази седмица, че води диалози с английското държавно управление за обезпечаване на застрахователни гаранции, само че представителят на " Аскот " съобщи, че Англия не финансира застраховката.

Президентът на Украйна Владимир Зеленский съобщи в петък, че чака окончателното утвърждение от Организация на обединените нации и Турция и е подготвен да изпрати кораби по контрактуваните морски коридори " в околните дни ".

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР