Застой и дори влошаване при защитата на правата на човека

...
Застой и дори влошаване при защитата на правата на човека
Коментари Харесай

Ужасяващи данни! Насилието на жени в България се увеличава! 29 осъдителни присъди за умишлени убийства!

Застой и даже утежняване при отбраната на правата на индивида в България. Това се споделя в годишния отчет на Българския хелзинкски комитет, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Стряскащи са данните за насилието над дами. През 2017-та има постановени 29 неоправдателни присъди за умишлени убийства на дами. Извършителите са главно мъже. В съвсем 40 % от случаите, дамите са редовно измъчвани, преди съдбовния край.

Още по-стряскащо е, че в доста от случаите дамите са търсили помощ. Подавали са сигнали в полиция и прокуратура, само че без резултат.

„ Българската страна не упражнява съответен надзор върху тези насилия. Тя няма и институции, да вземем за пример Истанбулската спогодба, която да пази дамите по съответен метод и закона за отбрана от домашното принуждение също има сериозен проблем с неговото използване ”, сподели ръководителят на БХК Красимир Кънев.

„ За страдание жертвите на убийства нямат своя глас. Дори по делата, доста по-често четем версиите на причинителя и все пак по разкази на близки се споделя за система от принуждение, която не е била прекратена нито посредством намеса на власите, нито самите жертви са съумели дейно да се защитят ”, съобщи Диляна Ангелова, също от БХК.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР