Заставам пред вас по волята на хиляди български граждани, за

...
Заставам пред вас по волята на хиляди български граждани, за
Коментари Харесай

Мая Манолова обяви чистка на мутрите и концепция за борба с корупцията

Заставам пред вас по волята на хиляди български жители, с цел да потвърдя от тази естрада една от задачите, с които хората от площадите ни изпратиха тук: мутрите - вън, съобщи ръководителят на ПГ на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова в изказване от парламентарната естрада при откриването на 45-ото Народно заседание.

" Първата стъпка към осъществяването на тази цел е изваждане на мутрите от ръководството на страната. Това се отнася освен за основните мутри, а и за тези, които дълго време ги обслужваха и се облагодетелстваха от това. С тях коалиция не би трябвало да има ", съобщи тя.

" Не може да ви бъде неразрешено да заявявате поддръжка за държавно управление, излъчено от партии на митинга, само че не си въобразявайте, че ще го задушите в токсична прегръдка. Не си въобразявайте, че ще бъдете освободени от носенето на отговорност ", разяснява тя.

Манолова означи, че когато приказват за ръководството на страната имат поради освен нов парламент, ново държавно управление, а и нов основен прокурор и нови регулатори.



Втората стъпка е търсенето на отговорност, цялостна проверка на корумпираното ръководство, съобщи Манолова и разгласи, че през днешния ден внасят план за решения за основаване на комисия по проверката. " Ще покажем на хората всички мръсни секрети и злоупотреби на властта и ще ги дадем на правораздаването, тъй като по този начин изисква справедливостта ", съобщи тя.

Третата стъпка е да променим разпоредбите по този начин, че повече мутренско ръководство да не бъде допустимо, сподели Манолова. По думите й, основен въпрос са разпоредбите за осъществяване на избори . Ще ги изменим незабавно, с цел да сме подготвени за предварителни избори, добави тя.

Манолова се разгласи за въвеждане на напълно машинно гласоподаване, отдалечено електронно гласоподаване за българите в чужбина, изборен регион за сънародниците ни зад граница, изчистване на изборните описи посредством дейна регистрация.

Ние сме тук, с цел да защитим хората на труда, бизнесмените, хората със свободни специалности, сподели Мая Манолова. Според нея хората, които се трудят неуморно, желаят по-малко администрация, повече независимост.

Манолова разгласи, че са подготвени да предложат цялостна идея за битка с корупцията , която да обгръща освен администрацията и преразпределението на богатства, само че и образованието, културата, медиите и правораздаването.

От " Изправи се! Мутри вън! " ще предложат ограничения за незабавна поддръжка на най-уязвимите групи от българското население и нов имунизационен проект, в който приоритет да бъдат възрастните и болните.

Още през днешния ден ще внесем промени в Закона за персоналната помощ, заяви още тя. Ще защитим жителите от мощните деня - още на следващия ден внасяме закона за колекторите и закона за частния банкрут, добави Манолова.

Ще настояваме и към този момент сме внесли искане за чуване на премиера Борисов за Плана за възобновяване и резистентност, съобщи Мая Манолова.

От групата упорстват проектът да бъде разискван в Народното събрание и навреме да бъде импортиран в европейските институции.

Маналова повече, че е време България да спре да се снишава, а да се изправи, като доклада данни, че България е най-ниските деходи в Европейски Съюз.

От през днешния ден България към този момент е друга, без значение дали ще има ново държавно управление или служебно такова и нови избори, разяснява Манолова. България се изправи и сподели вратата на мутрите. Промяната е необратима, тъй като е в душите на хората, разгласи тя.

Лов на вещици нямало да има. Почтените експерти би трябвало да се развиват, партийните калинки си ги вземете с вас, сподели Манолова.

Днес започваме с една доста значима стъпка - връщаме достолепието на Народно събрание, връщаме Народното събрание в неговия исторически дом, сподели Манолова. И уточни, че публицистите към този момент ще могат свободно да се движат в постройката на Народното събрание.

Маналова означи и отсъствието на Бойко Боросов в пленарната зала.

" Никога до момента никой партиен водач не си е разрешавал да трансформира Народното събрание в посмешище, както си разреши водачът на ръководещата партия ГЕРБ ", сподели още Манолова и попита депутатите от ГЕРБ къде е Борисов и за какво се крие.

Парламентът е най-важната институция на България. Без да действа обикновено той - няма народна власт. Тук би трябвало да е храмът на истината, на словото, на закона. И ще бъде, тъй като всичко това е народът. Да живее народът на България ", завърши Манолова.

След речта на Маналова, Мика Зайкова се обърна към депутатите от ГЕРБ:

" Не можах да схвана вашето отвращение ", обърна се 79-годишната Мика Зайкова към тях.

" Нима не сме най-бедните. Нима България не е страната с единствена минимална работна заплата под 400 евро.

Нима нямаме 8,1% разлика сред небогати и богати. Хайде, да си приказваме истината ", скара се на представителите от ГЕРБ днешният ръководител на Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР