Заспиваме с мисълта, че можем да загинем. Това каза моряк

...
Заспиваме с мисълта, че можем да загинем. Това каза моряк
Коментари Харесай

Моряк от заседналия кораб: Заспиваме с мисълта, че можем да ...

Заспиваме с мисълта, че можем да загинем. Това сподели моряк от заседналия край Камен бряг транспортен съд " Вера Су ". Той пожела да остане неизвестен, защото се опасява за работата си.

Освен че се опасяват за живота си, моряците не са получавали и заплати. Според документ притежателят на кораба би трябвало да изплати на екипажа 11 380 $, заяви Българска национална телевизия.

15-и ден корабът остава блокиран до брега край Яйлата, а с това и ориста на екипажа остава неразбираема. Оказва се, че на борда ситуацията надалеч не е толкоз спокойна, колкото наподобява от брега.

" Взехме единомислещо решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда желае да се прибере вкъщи. На кораба работят единствено капитанът и основният инженер. Искаме компанията притежател да заплати за направените хонорари, което е наше право ", споделя морякът пред националната телевизия.

Капитан на кораба е Онур Хазар, втори капитан е Абдула Кемал. В документа е посочен екипаж от шест души. Моряците са от Турция и Азербайджан.

" 14 дни сме сложени в доста сложна обстановка. Отслабваме душевен. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”, твърди индивидът от борда.

Според моряците са извършени диалози с представители на компанията в Лондон и Варна, само че без резултат. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани от мениджъра на екипажа. " Никой не ни оказва помощ. Работим крепко от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши старания не можем да получим заплатите си ", твърди морякът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР