Заслужихте си американските подаяния. Така възкликва в свой пост Богомил

...
Заслужихте си американските подаяния. Така възкликва в свой пост Богомил
Коментари Харесай

Богомил Бонев: Заслужихте си американските подаяния…

Заслужихте си американските подаяния. Така възкликва в собствен пост Богомил Бонев,, възмущавайки се от медиите, и по-конкретно от една съответна. „ Пример за недобросъвестна манипулативна информация. “ Така назовава поднесеното Бонев.
SafeNews разгласява поста му без редакторска интервенция:

 

Пример за недобросъвестна манипулативна информация. Първо заглавието. Абсолютен непрофесионализъм, тъй като редакцията го е съчинила по този начин, че да внуши незабавно негативизъм – съветските дипломати са крадци. После наличието. Сградата е опразнена през лятото на 2022 година Сега сме януари 2024. Чак в този момент създали комисия да опише имуществото и тя установила, че при напускането са нанесени вредите. Даже липсвали касите на вратите и крановете по чешмите. Първо, по този начин ли се пази общинско имущество? Второ, по какъв начин разбрахте, че при напускането са взети безусловно непотребни на дипломатите елементи от дограмата и водопроводната апаратура? През цялото това време явно постройката е оставена пустееща. Кой знае какъв брой бараки в една характерна махала са оборудвани с изчезнала дограма. Цитира се и БНР. Ако добросъвестно ги цитират, толкоз му е и акълът на кореспондента на БНР. Заслужихте си американските подаяния, Дневник.
А ето какво написа „ Дневник “ в обявата:

 

В края на юни 2022 година съдружното държавно управление с министър председател Кирил Петков изгони от страната всички дипломати от Генералното консулство на Русия в Русе. Сградата, която е общинска благосъстоятелност, остана необитаема.

Във вторник (16 януари) специфична комисия е направила оглед на положението ѝ и е установил, че са нанесени вреди на имуществото при напускането на жителите, съобщава БНР. И добавя, че положението, в което съветският дипломатически личен състав е оставил постройката, е „ скандално “.

Кореспондентът на националното радио в Русе напомня, че постройката, в която се е помещавала дипломатическата задача на Съветския съюз, а по-късно на Русия, се намира на атрактивно място в града. С просторна градина и двуетажна сграда за административни и жилищни потребности. Имотът е частна общинска благосъстоятелност. И от 1985 година насам в бюджета на града са влизали наеми.

По думите на арх. Венцислав Илиев, създател на плана на постройката, при напускането си съветските дипломати са изтръгвали вратите на стаите с касите, батериите на мивките, леглата, мебелите, кухненското съоръжение. Все неща, които на малко на брой би им хрумнало да отнесат в родината си.

Арх. Илиев напомня, че преди да стане дипломатическа задача, на този терен е имало имало „ чудна детска ясла “. През 1984 година обаче, когато в България се организираше срамната промяна на имената на мюсюлманите (т. нар. от Българска комунистическа партия „ възродителен развой “), партията взема решение да ускори наличието на руските приятели в района. И да сътвори след повече от 100 години още веднъж Генерално консулство на руснаците в Русе.

От своя страна общинският консултант Деян Герасимов е коментирал, че би трябвало да бъде образувана юридическа комисия. Която да прегледа всички контракти, които са били подписани за отдаването чартърен на този парцел.

По думите му в този момент ще би трябвало ремонт след опустошителното изнасяне на наемателите. Важният въпрос, който задава той към общинската администрация, е кой е приел обекта в този тип от руснаците. Или просто някой е „ взел ключовете на юнашко доверие в името на българо-руската дружба “.

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР