Засилват митническия контрол с масирани проверки за фалшива стока във

...
Засилват митническия контрол с масирани проверки за фалшива стока във
Коментари Харесай

Рекордни количества фалшиви парфюми и дрехи задържани от варненските митничари

Засилват митническия надзор с масирани инспекции за подправена стока във Варна. За предишния месец митничарите са задържали рекордни количества имитации на парфюми,текстилни произведения и първокласни дрехи, имитиращи международни марки на пазара.

От началото на годината до август засилените инспекции на митничарите са открили общо 355 случая на сходен тип контрабанда, а арестуваните подправени продукти са над 11 милиона. За съпоставяне за същия интервал на предходната година случаите са близо 2 пъти повече, а арестуваните имитации са към 5 милиона.

През август митничарите от Варна-Запад попадат на подозрителен резервоар идващ от Индия.
„ Вследствие на рисковия разбор, който се прави регулярно в Търговско дружество Митница Варна бе селектиран за инспекция резервоар, съдържащ тоалетна и парфюмна вода ”, изясни Тодор Тодоров - шеф на отдел „ Митническо разузнаване и следствие “.

Че пратката е рискова, потвърдили 35 000 опаковки парфюми с логата на международни марки, само че без нужните документи.

Такива събития се оказва, че не са необичайност в практиката на митничарите от Варна, защото единствено за месец август те са задържали над 80 хиляди подправени продукта

„ Белезите, по които митническият чиновник разпознава тези артикули са авансово регистрирани в една осведомителна система " Копис ", която обслужва нашата активност. Тя съдържа цялостна информация за рисковите артикули, които са декларирани от избран собственик на интелектуални права върху тях ”, добави Тодоров.

От Агенция „ Митници ” оповестяват, че с изключение на имитации на парфюми, най-често арестувани са още огромни количества цигари, текстилни произведения и първокласни дрехи, имитиращи международни марки на пазара.

Сред арестуваната стока откриваме детски играчки, които в нередки случаи могат да бъдат рискови за здравето на децата.

Детските играчки са рискови в това число с боята, която е нанесена върху тях с падащите детайли.

„ Детските колички, които задържаме в последно време, са с неустановено лаково покритие. Предполага се, че е нездравословно ”, сподели още Тодоров пред " Нова ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР