Засилването на отбранителния потенциал на Европа не може да става

...
Засилването на отбранителния потенциал на Европа не може да става
Коментари Харесай

Борисов пред Столтенберг: Отбранителните способности на Европа не конкурират НАТО

Засилването на отбранителния капацитет на Европа не може да става в конкуренция с НАТО. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел.

Малко по-рано през днешния ден българският министър председател дойде в Брюксел за среща на върха.

В хода на срещата беше подчертана значимостта и на съдействието сред Северноатлантическия Алианс и Европейски Съюз. " НАТО е основата на груповата защита в Европа, съобщи Борисов.

На срещата си със Столтенберг, министър председателят Бойко Борисов акцентира, че единството на НАТО и силата на връзката сред Европа и Северна Америка са основни, с цел да се оправим с провокациите и заканите за сигурността.

Според българския министър-председател 70 години след основаването на Северноатлантическия Алианс, организацията се е потвърдила като най-успешния съюз в историята.

" Различията в НАТО не ни тормозят, тъй като това е обикновено за съюз от демократични страни. Това обогатява в допълнение организацията ", уточни още Борисов пред Столтенберг.

Премиерът съобщи, че България остава мощно зает и виновен съдружник. " Изпълняваме уговорката за повишение на вложенията в защитата. Тази година отделяме над 3% от Брутният вътрешен продукт за защита. Бюджетът за бранша през 2020 година още веднъж ще бъде висок ", означи Борисов.

По-късно министър-председателят Борисов ще взе участие в съвещание на Европейския съвет в Брюксел. На него държавните и държавни ръководители ще обсъдят изменението на климата и дълготрайния бюджет на Европейски Съюз, както и Брекзит и подготовката за договарянията по бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство след отдръпването му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР