Засилване на ваксинацията срещу COVID в България поиска гръцкия премиер

...
Засилване на ваксинацията срещу COVID в България поиска гръцкия премиер
Коментари Харесай

Засилване на ваксинацията при нас иска Гърция

Засилване на имунизацията против Коронавирус в България изиска гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис от българския Кирил Петков.

Премиерът на южната ни съседка е първият непознат общественик, посетил София след промяната на държавните управления.

Няма да сме сигурни на Балканите до момента в който всички страни нямат високо равнище на имунизация, предизвести Мицотакис. Той поздрави Петков за проектите му да ускори процеса на имунизациите в България.

Моят нов другар, обърна се Мицотакис към Петков.

Гръцкият министър председател е сложил и въпроса за българското несъгласие за началото на договарянията на Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз.

Всички имаме полза, в случай че Западните Балкани са част от Европейски Съюз, сподели Мицотакис. Кандидатките обаче би трябвало да извършват всички условия и да съблюдават добросъседските връзки, добави министър председателят на Гърция.

Ускоряване на интерконектора за транспорт на природен газ сред България и Гърция са договорили двамата министър председатели. Като началото на употребата е до месеци, акцентира Мицотакис.

Енергийните системи на двете страни да се развиват в синергия, тъй че България са дава сила на Гърция през лятото, а Гърция на България през зимата, изиска Кирил Петков от гръцкия си сътрудник.

За усилване наличието на американски войски до този миг не е дискутирано в елементи, съобщи Петков на въпрос на " 24 часа " подари при визитата му в Брюксел е разисквано увеличаване на американските контингенти на наша територия. То е поискано от Съединени американски щати поради засиленото напрежение от страна на Русия в района на Черно море.

Бъдещият транспортен и енергиен кулоар от Александруполис през Бургас и Варна до Констанца да се употребява да отбранителни цели е било обаче тематика на диалозите на Петков, описа министър председателят.

Двамата министър председатели са разискали и съгласуваност при защита на външните граници на двете страни с Турция.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР