Засилване на трафика през ГКПП Маказа очакват през предстоящите Великденски

...
Засилване на трафика през ГКПП Маказа очакват през предстоящите Великденски
Коментари Харесай

Очакват засилен трафик към ГКПП Маказа за празниците

Засилване на трафика през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " чакат през идните Великденски празници от полицията в Кърджали, сподели пред публицисти Велко Аврамов, заместващ началника на бранш " Пътна полиция " в ОД на Министерство на вътрешните работи. Той посочи, че среднодневният годишен трафик през пункта 2018 година е бил от 2 539 автомобила.

Инспектор Аврамов изясни, че все още засилен трафик не а налице, само че с цел да се избегнат пътни произшествия и процентът на риск да бъде занижен оптимално, ще бъдат употребявани всички начини за надзор на скоростта. Сред тях са слагането на мобилни и стационарни камери, и присъединяване на към 40 пътни служители на реда в контрола през цялото денонощие. До Главна дирекция е подадено предложение за слагането на стационарна камера на кръстовището да село Глухар по основния път за Маказа.

Предвидено е и писмо до Областно пътно ръководство за ограничаване на скоростта на кръстовището за село Загорско от основния път, където на 14 април стана пътен случай с присъединяване на Лютви Местан и почина 6-месечно бебе. Уточнено бе, че от влизане на пътя в употреба това е вторият пътен случай на мястото, като първият е бил през октомври 2018 година, в тъмната част от денонощието. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР