Засилва се напливът на бежанци от Украйна в Пловдивско след

...
Засилва се напливът на бежанци от Украйна в Пловдивско след
Коментари Харесай

Нов наплив на украинци, търсещи убежище в Пловдив след наводненията в Херсонска област

Засилва се напорът на бежанци от Украйна в Пловдивско след опустошителното наводнения край язовир „ Нова Каховка “ в Херсонска област. Новата вълна е обвързвана и с последната съветска атака в региона на Одеса и Кривой рог. През последната седмица има повече запитвания за Черноморския регион, където следва летния сезон и се откриват доста свободни работни места, разгласи Наталия Еллис от краткотрайния център за настаняване на украинци " Втори дом " в Пловдив. Днес се организира среща на локалната власт и Комисариата на бежанците към Организация на обединените нации. Двете страни подписаха меморандум за сътрудничесто преди две седмици и това е първата им работна среща. На нея участваха голям брой организации, ангажирани в интеграцията на бягащите от войната в Украйна.
Прочетете още
„ Има потребност от сливане на сили от всички наранени страни. Община Пловдив реагира бързо, създадохме Втори дом, три дневни центъра за акомодацията на деца в друга възраст. Четвърти е на път да се осъществя. По последни данни малко над 400 деца са в просветителни институции, детски градини и учебни заведения “, съобщи зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.



Той предвижда, че в границите на това лято може да бъде решен казусът със студентските такси, които украински бежанци заплащат в родните университети. 

„ България е част от районния проект за отговор на обстановката в Украйна. От Върховният комисариат сме тук, с цел да подкрепим напъните ѝ, защото до момента тя се оправя добре със обстановката “, съобщи преди срещата Хайонг Ким, консултант по координацията сред организациите на Организация на обединените нации в България. Тя изрази вярата за ползотворна среща, която да усъвършенства организацията на работа сред обособените институции и организации, подкрепящи бежанците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР