Засиленият мигрантски поток, който минава и през страната ни представлява

...
Засиленият мигрантски поток, който минава и през страната ни представлява
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Бойци на Ислямска държава минават като нелегалните мигранти през България

Засиленият мигрантски поток, който минава и през страната ни съставлява риск за националната сигурност на Европа, сподели той.

 

Според него бойците на ИД се сливат с мигрантите и съставляват опасност.

 

Керемедчиев разяснява случая със арестуваните седем мъже в Белгия, измежду които и един българин, за присъединяване в терористична група.

 

" Това са група от млади мъже на към 20 години, което напълно съответствува с профила на радикализирани ислямисти. Нашият съотечественик както и турският жител не влизат тъкмо в тази група.

 

За това и обвиняванията към тях са просто за присъединяване в незаконна група, само че и за обмисляне на нахлуване. Те са били по-скоро в областта на услугите - снабдяване на оръжия, както и поддържането на канали за незаконна миграция ", акцентира той. 

 

Керемедчиев добави, че евентуално са подготвяли нещо щом са арестувани на няколко места.

 

По думите му след огромните атентати във Франция и Белгия през 2016 година, двете страни са постигнали много съществени триумфи за разтрошаване на джихадистките кафези.

 

" Пътят на оръжията съответствува и с този на трафика с мигранти. Преди седем години те използваха оръжия, които са създадени най-вече в Източна Европа. Двата канала съответстват ", сподели Керемедчиев.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР