Засилени проверки ще бъдат проведени във връзка с редовното изплащане

...
Засилени проверки ще бъдат проведени във връзка с редовното изплащане
Коментари Харесай

Стартират засилени проверки за забавени заплати

Засилени инспекции ще бъдат извършени по отношение на постоянното погашение на трудовите хонорари на служащите и чиновниците в страната. Това оповестиха от пресцентъра на Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ /ИА ГИТ/.

Проверките ще бъдат ориентирани най-много към работодателите, за които към този момент е открито, че бавят заплатите на своите чиновници. Ще се следи и за други нарушавания като работа без трудов контракт, нарушаване на работното време , отпуските, осигуровките и други

От Инспекцията по труда разясняват, че при нарушавания, свързани със забавени заплати, ще се стига до премахване на участници от публични поръчки . Те ще бъдат отстранени, откакто дължимите суми бъдат изплатени на служащите и чиновниците.

От началото на годината организацията е подала 12 искови молби за иницииране на производства по неплатежоспособност. По три от делата е намерено произвеждане по неплатежоспособност, две от сдруженията са оповестени в неплатежоспособност , а една искова молба е оттеглена, защото работодателят е платил трудовите хонорари на служащите и/или чиновниците си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР