Засилени мерки за сигурност преди абитуриентските баловете. От МВР заявиха,

...
Засилени мерки за сигурност преди абитуриентските баловете. От МВР заявиха,
Коментари Харесай

МВР ще засили мерките за сигурност преди абитуриентските балове

Засилени ограничения за сигурност преди абитуриентските баловете. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че ще създадат нужното празненствата да преминат обикновено макар съвпадението с евроизборите. Най-много балове в София се чакат на 24 и 26 май. От " Пътна полиция " предизвестиха, че ще има засилено видеонаблюдение. До момента на територията на София 128 учебни заведения са декларирали, че ще изпращат зрелостници.

Тази година колите на зрелостниците в София няма да се ескортират от полицията. Според Пътна полиция този вид ограничения за сигурност не респектират задоволително водачите и празнуващите. За сметка на това ще има засилен видеоконтрол, в това число и в бус лентите. На всички основни кръстовища ще има мотопатрули, които при потребност ще накъсват колоните от коли.
Комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел " Пътна полиция ": Ние знаем, къде се събират и вършат най-вече нарушавания. Хора, които считат, че няма да бъдат видяни, това няма по какъв начин да стане. "
От полицията подсетиха, че на нарушителите ~може да бъде формиран акт до 3 месеца след определяне на нарушаването.

Инспектор Мария Ботева,,,Пътна полиция ": Да не се демонстрират демонстративно през прозорци, люкове.
Комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел " Пътна полиция ": В моята процедура има деца, които не можаха да стигнат до баловете, тъй като висяха по вратите, не извършиха нашите разпоредби. Имаме в годините такива, които са падали от колите. "
Миналата година по време на баловете са регистрирани към 400 нарушавания. В повече от половината случаи санкцията е била поради шофиране без защитен колан.

От Министерство на вътрешните работи увериха, че провеждането на евроизборите няма да пречи на празнуващите.
Гл. контрольор Красимира Стоядинова, отдел „ Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи: Ще бъде засилена защитата по отношение на изборните места и мисля, че няма да имаме проблем редом да се обезпечат и двете мероприятия без нарушавания. "
Алкохолът в София в изборния ден и в деня за размисъл ще бъде позволен поради съвпадението на вота с абитуриентските балове. Дали това ще важи и за останалата част на страната би трябвало да реши всяко кметство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР