Засилени мерки за сигурност е предприела столичната полиция във връзка

...
Засилени мерки за сигурност е предприела столичната полиция във връзка
Коментари Харесай

За Нова година изкарват полицаи с автомати и заграждения срещу злонамерени шофьори

Засилени ограничения за сигурност е подхванала столичната полиция по отношение на празненствата по случай посрещането на Нова година. Само на площад " Батенберг " в София се чака 20 хиляди да изпратят последната минута на 2017-а.

Сцената вече е под 24-часова защита от през вчерашния ден. От Министерство на вътрешните работи не прецизират какъв брой тъкмо униформени ще ни пазят в новогодишната нощ, само че стана ясно, че ще има десетина екипа от по двама души, които ще патрулират, въоръжени с автомати. Те ще съблюдават за реда в разнообразни точки в София.

Ще има два реда тежка техника в региона на площад „ Батенберг ”. По този метод ще се противодейства при евентуални злонамерени дейности по отношение на празнуващите, в това число и офанзиви с коли. На площада ще има екипи огнеборци и медицински екип на столичната пожарна, подготвени да окажат помощ на жителите, в случай че това се наложи.

Ще бъдат построени общо осем КПП-та, които ще пропущат жителите към площада. Хората не би трябвало да носят в себе си чадъри, стъклени бутилки и остри предмети, пиротехника и револвери.

Полицаи ще има и пред всички търговски центрове в столицата, летището, гарите и автогарите. 

Без съществени произшествия и нарушавания на публичния ред са минали коледните празнични дни. Статистиката на Столична дирекция на вътрешните работи сочи понижение на престъпността като цяло в столицата, означи комисар Борислав Муеров, шеф на отдел „ Охранителна полиция “ в столичната дирекция. Четири са декларираните джебчийски обири за интервала 22-27 декември. Около 4- 5 са случаите във всяко от деветте районни ръководства на арестувани с наркотични субстанции. Той уточни, че зад тези резултати стоят подхванатите превантивните ограничения от управлението на Столична дирекция на вътрешните работи - основана предварителна организация, извършени срещи с представителите на охранителните компании, образувани тактически екипи и засилено полицейско наличие. Муеров разясни, че за недопускане на незаконни похищения в регионите на дребните обитаеми места към столицата са били обезпечени полицейски екипи, подготвени да окажат подпомагане на жителите.

За интервала 23-27 декември в столицата са станали 10 тежки пътнотранспортни катастрофи, хванати са 25 водачи, управлявали след приложимост на алкохол и 4-ма – след наркотични субстанции, заяви комисар Тенчо Тенев, шеф отдел „ Пътна полиция “-СДВР. Той посочи, че през актуалните празнични дни са обезпечени по два екипа, които ще дежурят пред огромните търговски обекти.

Очаква се засилен трафик на 1 януари на входните артерии на София – по първични данни към 150 хиляди коли ще влязат в столицата. Движението ще бъде подпомагано от екипи на отдел „ Пътна полиция “ и при нужда те ще имат подготвеност да преминат към ръчно контролиране. На Владая ще бъде въведено така наречен реверсивно придвижване,/за облекчение на влизащите в София ще бъдат отворени две платна/. Освен, че служителите на реда ще улесняват придвижването на моторни транспортни средства, ще продължат и инспекциите за шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, ще се управлява и придвижването по пътното платно и други

През празничните дни са осъществени 303 инспекции за пиротехнически произведения, като са открити 25 продукта, несъотвестващи с условията. Издадени са три заповеди за прекъсване на фойерверки с нарушена опаковка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР