Засилен натиск с обещания за постове и заплахи за работните

...
Засилен натиск с обещания за постове и заплахи за работните
Коментари Харесай

Изключването на Кирил Добрев предизвика вълна от възмущение в редиците на БСП

Засилен напън с обещания за постове и закани за работните им места е бил оказан върху огромна част от членовете на пленума на Българска социалистическа партия, който гласоподава за отстраняването на Кирил Добрев от партията, научи ФАКТИ от източници на Позитано.

Вълна от отвращение около поисканото изключване на Добрев се надигна в редица партийни организации на Българска социалистическа партия в цялата страна.

Според едно от емблематичните лица на левицата Антон Кутев в една демократична партия това е неприемливо. Мотивът за отстраняването на Кирил Добрев обаче е различен, счита Костадин Паскалев, член на Националния съвет. " Кирил Добрев е работил извънредно съществено за кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова. Това е в основата на това да бъде отхвърлен. Времето, в което се организира това съвещание, е неуместно - сред празниците. Начинът, по който се взима решение, също е неуместен ", съобщи Костадин Паскалев.

Срещу изключването на Кирил Добрев се оповестиха и някогашните народни представители Кристина Сидорова, Атанас Костадинов, Евдокия Асенова и други

" Аз съм от хората, които не одобряват безрезервно Кирил Добрев – заявявала съм го и тогава, когато ни беше препоръчан и определен за зам.-председател на партията ни, споделям го и в този момент. Но правя оценка силата, страстта и хъса, с които умее да работи за Българска социалистическа партия. Личностният ми и партиен морал обаче не могат да позволен Кирил Добрев, а и който и да е член на партията, да бъде изключен и то по този метод. " - това разяснява кметът на община Троян Донка Михайлова.

" Тук има налагане на персонална воля на ръководителя в оставка Корнелия Нинова. Няма никакви доказателства за обвиняванията към него ".

Това съобщи в студиото на „ Твоят ден “ Светлана Шаренкова, също член на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

" Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Два дни преди Нова година, неприсъствено, с една точка - изключване на един от най-разпознаваемите членове на партията - Кирил Добрев... Това е инспекция на всички правилни и комфортни на управлението хора да се види дали ще имат смелостта да реагират на този мракобесен Национален съвет и да се сложи в боязън всеки искащ пост в държавното управление или в партията ".

Това сподели пред БНР Весела Лечева, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

С остри позиции против сходно решение излязоха и ИБ на Българска социалистическа партия София, Областният съвет на Българска социалистическа партия в София област, Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, а от Българска социалистическа партия Перник изиска насрещно изключване на ръководителят на партията в оставка Корнелия Нинова.

" Лидерката в оставка и клиентилисткото ѝ обграждане проведоха „ задочен “ пленум с точка единствена в дневния ред – изключване на някогашен заместник-председател на Народно събрание и претендент за ръководител на Българска социалистическа партия. Между празниците, на автограф и без опция за отбрана. С преднамерено и манипулативно подбрани „ претекстове “ и причини, които могат да бъдат отнесени с цялостна мощ към създателите им. Това е така наречен промяна Нинова от последните 5 години. " - това разясниха от Социализъм 21-ви век.

Вълна от поддръжка получи някогашният заместник-председател на партията и от разнообразни краища на страната - срещу неговото изключване се оповестиха редица социалисти от Силистра, Ловеч, Русе, Бургас, Варна, Враца, Монтана, Видин и други

Отношение срещу неговото изключване взеха и хора отвън Народно събрание на Българска социалистическа партия, като проф. Искра Баева. " Самоизяждането в Българска социалистическа партия продължава. Инак при нея (Корнелия Нинова, б. р.) има поредност - тя систематично нападна всички, които ѝ помогнаха да надделее над Мишо Миков на конгреса през 2016 година Повечето към този момент изключи или принуди да изоставен, не зная дали е останал още някой, в случай че да - да се готви "

Бившите министри на опазването на здравето и районното развиване Таня Андреева и Десислава Терзиева също показаха неразбиране от сходен акт.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР