Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 наблюдават в имунизационния кабинет

...
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 наблюдават в имунизационния кабинет
Коментари Харесай

Засилен интерес към ваксинациите в Бургас, областта е пред влизане в тъмночервената зона |

Засилен интерес към имунизацията против COVID-19 следят в имунизационния кабинет на МЦ " Св. Николай Чудотворец ", оповестиха от УМБАЛ Бургас.

Медицинският център на университетската болница бе първото лечебно заведение, в което започва имунизационната акция в Бургаска област през декември предходната година и от този момент работи без почивен ден.

През лятото ползата към имунизацията бе понижен, само че от няколко седмици в кабинета следят растеж на искащите. В момента центърът разполага с три типа ваксини - еднодозовата на " Янсен " и РНК-ваксините на " Пфайзер-Бионтех " и " Модерна ".

Най-голям е ползата към еднодозовата ваксина, следвана от тази на " Пфайзер ".

Докато при старта на имунизационната акция в МЦ " Св. Николай Чудотворец " идваха най-вече възрастни хора, в последно време главният поток се състои от млади гости. Забелязва се растеж на искащите да се ваксинират измежду групата на 18-25 годишните. Имунизации са правени и на няколко деца под 18-годишна възраст.

Работещите в кабинета споделят, че към този момент има запитвания от хора, имунизирани при започване на годината и искащи да си слагат трета доза, само че все още това не е допустимо, до момента в който не се получи становище от Министерство на здравеопазването.

Ваксинациите се организират в делнични дни след 15 ч. и в почивни дни - в кабинет в главната постройка на МЦ " Св. Николай Чудотворец ", вход през Централната регистратура на УМБАЛ Бургас. В делнични дни до 15 ч. - в кабинет на гърба на Спешно поделение, до паркинга на колите за спешна помощ.

По данни на националния център по заразни и паразитни заболявания, към 5.09. междинната заболеваемост в региона е 427 на 100 000 души при над 500 на 100 000 за влизане в тъмночервената зона. През последните 24 часа в региона са регистрирани 158 нови случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР