Защо в последният момент на преговорите за правителство ПП-ДБ решиха

...
Защо в последният момент на преговорите за правителство ПП-ДБ решиха
Коментари Харесай

Защо в последния момент ПП-ДБ решиха да сменят вътрешният министър? Защото не назначи човек на Черепа и Паскал за шеф на полицията в Хасково

Защо в последният миг на договарянията за държавно управление ПП-ДБ взеха решение да извият до дъно ръцете на ГЕРБ и Борисов с искане да вземат и Министерство на вътрешните работи? Което пък взриви договарянията и се стигна до предварителни избори.

Източници на Breaking.bg настояват, че под диктовката на Асен Василев от ПП-ДБ са решили да сменят вътрешният министър Калин Стоянов, тъй като е отказал на натиска на финансовия министър в оставка да назначи нов началник на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково. Всъщност препоръчаният човек, обвързван с хора на Васил Божков-Черепа и контрабандист с прозвището Паскал, е някогашен шеф на ОДМВР, назначен от Бойко Рашков и махнат от Иван Демерджиев.

За какво става дума?

Министърът на финансите в оставка Асен Василев е аварирал предишния петък на път за среща с хасковски служител на реда, оповестява локалния уебсайт  Taran.news.  Инцидентът с колата, в която е бил Асен Василев стана в петък на автомагистрала „ Тракия “. Медията твърди, че министърът е трябвало да се срещне с Недан Хаджиев, който сега работи в локалния БОП, а преди този момент беше шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково.

Василев лобира за него от предходната година, само че вътрешният министър Калин Стоянов устоя на натиска, за което Breaking.bg писа през август м.г.

Сега той се е засилил като Асен Василев доста е държал Хаджиев да стане началник на ОДМВР-Хасково, евентуално с вярата, че той ще му обезпечи победа на изборите. Калин Стоянов обаче е отказал. Нещо повече, вътрешният министър е издал заповед за непрекъснато назначение на и.д. шефа на ОДМВР Чавдар Георгиев. Това е отприщило гнева на Асен Василев, който накара сътрудниците си от ПП-ДБ да изнудват ГЕРБ за промяна на министъра и назначението на некомпетентната, само че близка до соросоида Филип Гунев настояща зам.-министър Дундакова за началник на Министерство на вътрешните работи. Което завърши договарянията.

Хаджиев, прочут в региона като човек на най-големия контрабандист на цигари в България Паскал и Васил Божков-Черепа, бе назначен за шеф регионалната дирекция в Хасково от Бойко Рашков през януари 2022 година по време на държавното управление на Кирил Петков, като през юни 2021 година същият Рашков го прави зам.-директор от ОДМВР-Хасково. Преди това е бил контрольор в бранш БОП в дирекцията.

Хаджиев сяда на мястото на Венцислав Кирчев, доверено лице на кръга към Васил Божков-Черепа в Хасковско, следен от човек с прозвището Иарата. Кирчев става шеф на националната полиция, назначен от Рашков и управлява позорната акция за ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова на 17 март 2022 година.

След рухването на държавното управление на Кирил Петков, Кирчев, който прави шеметна кариера от шеф на полицейски сектор в Черноочене, Кърджалийско, до шеф на полицията с помощта на връзките си с Асен Василев, напуща скоростно системата на Министерство на вътрешните работи и се оказва в листите на „ смяната “ за изборите предходната есен.

Според осведомени Недан Хаджиев е човек на Асен Василев. Те настояват, че министър председателят Николай Денков и Василев са извикали през август 2023 година в Министерски съвет вътрешният министър Стоянов и са му наредили експресно да назначи Хаджиев още веднъж за шеф на ОДМВР-Хасково.

Той бе махнат от служебният министър Иван Демерджиев през септември 2022 година.

Според изявления в медиите Хаджиев е обвързван с контрабанда на цигари, в която водеща фигура и мъж с прозвището Паскал, както и с хора на Черепа. Твърди се, че опъвал чадър над трафика на мигранти. Публикации го свързват като съсобственик на хасковското заведение  „ Плаза “ с Иван Каракачана и Димо Златаря  и че неотдавна са закупили парцел за над 2 милиона лв. в центъра на Хасково. Твърди се, че по тази тематика има сигнали и отчети във „ Вътрешна сигурност “ и ДАНС, в които  всичко е изтъкнато, само че се прикрива.

В сигнал до Breaking.bg служители на реда от Хасково настояват, че са доста обезпокоени от вероятно назначение на Хаджиев за шеф. Ето какво се споделя още в него:

Здравейте, пиша ви от името на сътрудниците от МВР- Хасково.  Желая да остана неизвестен и единствено вие можете да ни помогнете, от Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев ще назначат за шеф най-корумпирания и продънен човек в цялото Министерство на вътрешните работи. Казва се Недан Хаджиев прочут е с чадъра който дава за контрабанда, карго и трафик на бежанци до момента в който беше шеф.

Обществена загадка е, че има присъединяване в заведението „ Плаза “ с Иван Каракачана и Димо Златаря и, че неотдавна са закупили парцел за над 2 милиона лв. в центъра на Хасково.

Има отчети, които, в случай че може да ревизирате във „ Вътрешна сигурност “ и ДАНС, в които всичко е разказано, само че се прикрива.

 Ако го сложат и стане шеф, това ще краят на хасковската полиция. Никой от сътрудниците не желае да работи с него, толкоз е продънен, че няма от това повече накъде. Моля ви, в случай че имате опция да ни помогнете. Вие можете да го осветите и да наградите вътрешните и ДАНС да изкарат нескрито каква информация постъпва за това лице. Предишният шеф Венци Кирчев -за него бяха дадени 500 000 лева на Бойко Рашков, с цел да го създадат шеф на ГНДП. Ние желаеме единствено да си вършим отговорностите без напън от подобен човек. Всеки различен да е, само че не и този подкупен човек. Благодаря ви авансово от името на всички сътрудници уповавам се да ни помогнете, С почитание МВР-Хасково.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР