Защо в дисертацията на кандидата за БНБ на „Продължаваме промяната“

...
Защо в дисертацията на кандидата за БНБ на „Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Основателни ли са съмненията около с дипломата на Андрей Гюров


Защо в дисертацията на претендента за Българска народна банка на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров има финансови разбори за 2008 година и 2012 година, а самият труд е писан през 2005 година Темата беше измежду огромните политически разногласия тази седмица, като главните рецензии пристигнаха от ГЕРБ.

Редовна процедура ли е за 24 часа държавни органи да признаят докторска тапия.



По закон в България дипломите от чужбина се признават от висшите учебни заведения и от националния център за информация и документи, кратко НАЦИД.
Изискване е претендентите за шеф на Българска народна банка да имат най-малко магистърска степен. Андрей Гюров е лекар във Виенския университет, без да е минал през степен магистър и удостоверението за признание на докторската му тапия е станало за часове на 31 март. Това е видно от обществения указател на НАЦИД.

Проверяваме и наличието на докторския труд на Андрей Гюров на тематика „ Банкова регулация “ пред Виенския университет на британски език, оповестена в регистъра на НАЦИД.

На първа страница виждаме годината на отбраната – 2005 година Още на четвърта страница обаче четем: „ Разглеждайки последните данни за 2012 година “


Цитираната година касае теоретичен източник, публикуван 7 години след 2005 година, когато е отбраната на Гюров. По-долу на същата страница четем за международна рецесия, настъпила 3 години след отбраната.



На 8-а страница още веднъж виждаме източник от по-късна година.

Оригиналът е от 2005 година, само че трудът ми има няколко издания, изясни Гюров.

„ Ние откриваме единствено достоверността на дипломата и дали е издадена в тази ситуация от Виенския университет, само че не и наличието на дисертационния труд “, изясни Виржиния Цанкова, основен секретар на НАЦИД.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР