„Защо трябва да се отстрани предсрочно главният прокурор? Това не

...
„Защо трябва да се отстрани предсрочно главният прокурор? Това не
Коментари Харесай

Станков: Смяната на главния прокурор не е големият проблем на съдебната система


„ Защо би трябвало да се в профил предварително основният прокурор? Това не е най-големият проблем в правосъдната система “, съобщи някогашният правосъден министър Антон Станков в „ Тази заран “.

Станков разяснява и казусът, когато в ролята си на правосъден министър е изискал отстраняването на основния прокурор Иван Филчев: „ Тогава имах един доста сериозен диалог с Никола Филчев и си дадох сметка, че не действам вярно, че става въпрос за междуличностни връзки и това не в интерес на страната. Бях помолен от министър-председателя Симеон Сакскобурготски да проведем подобен диалог с какво ме убеди “.

Според Станков за отстраняването на основния прокурор към този момент има работещ механизъм. Същият механизъм може да се приложи и против ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

По думите на Антон Станков процедурите по отстраняването на основния прокурор не са сами по себе си, те подсигуряват права и той чака да има дълго разискване и голям брой процесуални въпроси.

Бившият правосъден министър счита, че основният прокурор може да бъде разследван и от „ юрист “, който да получава права на прокурор от Висш съдебен съвет.

Според някогашния правосъден министър държавното управление е отворило доста фронтове - правосъдната система, Украйна, Македония. Управляващите няма да устоят на толкоз доста войни, безапелационен бе Станков.

Станков разяснява и тематиката за желаното освобождение на шефа на НСО Емил Тонев като негов юрист. Според него НСО е било длъжно да съобщи записите от камерите в Министерски съвет, откакто прокуратурата ги е изискала и дефинира настояването на освобождението на Тонев от поста като незаслужено.

НСО не имало по какъв начин да знае дали в Министерски съвет идват предпазени очевидци. Има си процедура за брифиране за класифицирана информация, означи някогашният правосъден министър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР