Защо трябва да отворите компактдиск тази есен

...
В живота времето е критично. А що се отнася до
Коментари Харесай

В живота времето е критично. А що се отнася до парите, те са всичко. От покупките на недвижими имоти до инвестирането до кариерните решения, моментът трябва да е правилен, за да има истинска полза. За съжаление, моментът напоследък не е подходящ за много американци. Инфлацията все още бумти на заден план (тя се повиши два пъти през лятото), а референтният лихвен процент е на 22-годишен връх. Ипотечните лихви също са най-високите от десетилетия. Така че, ако сте чакали да вземете пари назаем или да си купите жилище, моментът ви в момента не е подходящ.

Въпреки това има сребърна подплата за по-високите лихвени проценти и това е по-голямата възвръщаемост, която спестяващите могат получават върху техните депозити. Лихвите по високодоходните спестявания и сметките за депозитни сертификати (CD) се повишиха експоненциално през последните месеци, което ги прави чудесен начин за хеджиране на по-широките негативни ефекти от инфлацията. За да извлечете максимума от тези акаунти, обаче - познахте - времето трябва да бъде точно. И тази есен е едно от най-добрите времена за отваряне на компактдиск.

Разгледайте опциите за вашия CD акаунт тук и започнете да печелите повече пари от спестяванията си днес.

Защо трябва да отворите CD тази есен

Лихвените проценти по CD в момента са високи, като наличните в онлайн банките са около 5,50% или дори близо до 6%. В сравнение с минималните 0,45%, които повечето спестовници получават с обичайната си спестовна сметка, ползата е ясна. CD процентите са дори по-добри от повечето високодоходни спестовни сметки, последните от които са склонни да се изравнят по-близо до 5%. Като се разбере това, лихвените проценти по CD няма да останат високи завинаги и е вероятно скоро да се изравнят.

В сряда Федералният резерв обяви пауза в повишенията на лихвените проценти, оставяйки референтния процент на диапазон от 5,25% до 5,50%. Въпреки че това все още е значително повишено, е малко вероятно да се увеличи още повече (повечето експерти прогнозират само едно допълнително увеличение на лихвения процент тази година). И тъй като референтната ставка влияе върху ставките на CD, тогава има смисъл да отворите акаунт сега. Ако лихвите са достигнали връх преди евентуален спад през следващите месеци, падането може да е един от последните ви шансове да си осигурите висок лихвен процент.

Като отворите компактдиск тази есен, не само е вероятно да си осигурите по-добра ставка, отколкото ако бяхте чакали, но също така ще се насладите на потенциала за печалба на този акаунт за месеци (ако не и години) напред. Това е така, защото тарифите за CD са заключени за срока на акаунта. Така че, ако лихвените проценти бъдат намалени през 2024 г., както мнозина прогнозират, вие все още ще печелите лихва при по-високия процент, с който сте отворили сметката си. Това е рядка печеливша печалба и такава, която не бива лесно да се отхвърля в днешната инфлационна среда. За да се възползват обаче, спестителите трябва да действат незабавно.

Можете лесно да отворите акаунт в CD онлайн тук сега.

Други съображения

По-висок лихвен процент, особено когато прогнозата за допълнителни увеличения на лихвените проценти е неизвестна, не е единственото предимство на CD сметка. Тези сметки също са безопасни и застраховани от FDIC до $250 000 на сметка на банка. Така че няма да се налага да се тревожите за банкови фалити, както мнозина направиха по-рано тази година.

Но поради начина, по който са структурирани компактдискове, тези сметки могат да ви предпазят и от самите вас. С други думи, може да сте подложили парите си на безкраен цикъл от импулсивни покупки и тегления, когато са били твърде достъпни. Въпреки това, ако го съхранявате в компактдиск, където ще бъдете санкционирани за преждевременно изтегляне на средствата си, е по-вероятно да го оставите на мира. Това ще позволи на парите ви да растат с течение на времето, оставяйки ви със значително повече, отколкото бихте имали, ако ги съхранявате в различен тип сметка.

Долната линия

CD акаунти са изгодни да ги имаш много пъти, но е особено добре да ги имаш сега. Така че не оставяйте тази възможност да изтече. Като отворите компактдиск днес, вие ще спечелите повече лихва върху вашите спестявания, отколкото бихте направили с почти всички други опции. И в зависимост от продължителността на вашия CD срок, вие ще продължите да печелите тази лихва в бъдеще, дори когато лихвите падат. Но също така ще бъдете защитени срещу банкови фалити (благодарение на застраховката на FDIC) и някои от вашите собствени импулсивни покупки при пазаруване. Не чакайте – започнете с компактдиск тук сега!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР