Защо толкова много момичета изглеждат еднакво - имат еднакви носове,

...
Защо толкова много момичета изглеждат еднакво - имат еднакви носове,
Коментари Харесай

Лекар предупреди: Тези свръхобеми, които се пропагандират - устни и скули - не са красиви. Някои процедури са много опасни!

Защо толкоз доста девойки наподобяват еднообразно - имат идентични носове, вежди, устни, скули? Пред " 24 часа " изясни доктор Снежана Атанасова. 

" Вероятно те подражават на някого, който считат за хубав. В обществените мрежи доста хора употребяват филтри и по този метод прикриват минусите си. Ние се подлъгваме, когато забележим лице, върху което има филтри, и мислим, че това е естествената хубост. Тези свръхобеми, които се пропагандират - устни, скули, ъгли на долната челюст, наподобяват доста некрасиво и прекомерно поправено. Затова би трябвало да се търсят експерти, които схващат по какъв начин да работят с лицето и да спазят хармоничните му пропорции ", сподели лекарят.

" Не е естествено и не е красиво, когато устните " живеят " обособен живот на лицето, т.е. когато са свръхобемни. Така девойките си мислят, че демонстрират статус в обществото. Аз го назовавам балкански синдром - когато би трябвало да се вижда, да се вижда. Откроявам обаче, че все по-малко търсят такава визия, тъй като наподобява доста на ниска цена. Не желая никого да обидя ", изясни доктор Атанасова.

Неоперативната риноплатика с дермални филъри е доста рискова, безапелационна бе тя.

" Тази зона е една от най-опасните, тъй като рискът да се запуши кръвоносен съд или да компресира с дермален филър, е доста висок. Когато се наруши кръвоснабдяването в зоната, доста бързо се развива некроза, по тази причина би трябвало да се потърси еластичен хирург, кожен лекар или лицево-челюстен хирург. Аз не върша такива операции от доста години, тъй като зоната е доста рискова изключително при оперираните носове. Анатомията на кръвоносните и лимфните съдове към този момент е изменена и рискът да се запуши кръвоносен съд, да се развие некроза, е доста висок. Даже има разказани случаи на ослепяване, което е окончателно. Има и случаи на инсулт след дермален филър, има и смъртни случаи, не в България, само че въпреки всичко съществуват.

Процедурите с дермални филъри не би трябвало да се търсят в стоматологични кабинети, при медицински сестри или козметици. За страдание обаче тези процедури се оферират в козметични салони. Пациентите би трябвало да бъдат сериозни в избора си, сериозно да избират процедура, доктор, еластичен хирург. Въпросът е освен да познаваш анатомията, само че и да разбираш физиологичните процеси в тъканите. Самите пациенти носят отговорност за избора си, за това по какъв начин наподобяват и в случай че вероятно има затруднения. Ако се случи затруднение, кожният лекар и пластичният хирург знаят по какъв начин да го менажират в точния момент, бързо и умело ", сподели експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР