Защо странното и необяснимото будят толкова много любопитството ни? Карат

...
Защо странното и необяснимото будят толкова много любопитството ни? Карат
Коментари Харесай

Още 5 от най-необяснимите случки

Защо странното и необяснимото будят толкоз доста любознанието ни? Карат ни да се чудим и вълнуват въображението ни. За благополучие, историята е белязана от странни, нелогични събития, които да ни въодушевяват за всевъзможни теории.

1. Ледената жена

Природата е способна на доста неща, само че е напълно друго, когато индивидът премине границата на естественото. В Ленгби, Минесота била мразовита заран, когато един мъж се натъкнал на своята съседка, 19-годишната Джийн Хилиард, лежаща в снега. Цялото й тяло се било вкочанило от ниските температури през нощта.

Явно Джийн се опитвала да стигне до съседа си за помощ, откакто колата й излязла от пътя. Когато тялото й било намерено, тя незабавно била откарана в локалната болница, където положението й озадачило лекарите. Според една от сестрите Джийн била „ толкоз студена, че като че ли си отворил фризера “, а „ лицето й бяло като платно, с неясно, мъртво изражение “. Джийн била и съществено премръзнала, а никой от крайниците й не можел бъде прегънат или помръднат.

Лекарите създали всички допустимо, само че възможностите за Джийн били нулеви. Дори тя да дойдела назад в схващане, щяла да страда от съществени мозъчни увреждания, а поради измръзването и двата й крайници щели да бъдат ампутирани.

Семейството й се събрало и почнало да се моли, надявайки се на знамение. 2 часа по-късно Джин изпаднала в спазъм и пристигнала в схващане. Била изцяло здрава, умствено и физически, въпреки и малко объркана. Дори краката й последователно се оправили. 49 дни по-късно я изписали от болничното заведение с леки белези и един ампутиран пръст.

2. Железният дирек в Делхи

Желязото се употребява за всичко и на всички места, само че за жалост не може да избяга от ориста си и рано или късно се трансформира в наслойка – като се изключи този свръхестествен дирек. Той е висок 7 метра и тежи повече от 6 тона, само че най-забележителното е, че съумява да избегне корозията към този момент 1600 години. Но по какъв начин може нещо направено от 98% желязо да издържи толкоз дълго?

Днес учените са намерили отговора на този въпрос, само че по какъв начин античните хора са го научили преди толкоз години към момента никой не може да изясни.

3. Изчезналото езеро

През май 2007г, едно езеро в Патагония, Чили безусловно изчезнало, оставяйки след себе си дълбока 30м яма, айсберги и суха почва. За последно геолозите видели езерото през май същата година и не забелязали нищо необичайно в него. Нещо обаче очевидно се случило, тъй като езерото освен изчезнало, само че и реката, която го захранвала се била трансформирала в малко поточе.

Според най-популярната доктрина, езерото евентуално е изчезнало в резултат на земетресение, въпреки такова да не е било засечено в района. Междувременно, НЛО запалянковците настояват, че галактически транспортен съд е източил езерото.

4. Животни в камък

Има документирани случаи на жаби и други дребни животни откривани затворени в корав камък – живи. Понякога пък дървосекачи откриват голям брой жаби навътре в отрязано дърво. Още по-странното е, че хората са откривали животни освен в естествени обединения като камъни и дървета, само че и в основани от индивида.

През 1976г строители от Тексас разрушили бетон, който били излели преди година. За тяхно учудване, в бетона разкрили жива зелена костенурка. Как е съумяла да оживее толкоз време никой не знае.

5. Дони Декър

Получил прякора Момчето Дъжд през 1983г, Дони Декър бил на посетители у другар, когато внезапно изпаднал в нещо като транс. Моменти по-късно, от тавана почнала да капе вода и мъгла изпълнила стаята. Приятелите му незабавно извикали хазяина, които бил стъписан от видяното.

Известно време по-късно Дони бил в ресторант със свои познати, когато над главите им завалял дъжд. Собственикът на ресторанта незабавно ги изгонил. След няколко години Дони попаднал в пандиза поради дребна кражба и предизвикал същински безпорядък, когато в килията му завалял дъжд. След като ядосани съкилийници се оплакали, той обяснил, че можел да прави дъжд когато изиска и даже го показал на надзорника.

След като бил пуснат от пандиза, Дони почнал работа в ресторант. Не е известно къде се намира сега, нито каква е била повода за мистериозния дъжд. Колкото и налудничаво да звучи историята му, тя в действителност е подкрепена от десетина души, в това число улегнали и уважавани служители на реда, които се кълнат в истинността й.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР