Защо служебният кабинет не продължава процедурата за стратегическия обект -

...
Защо служебният кабинет не продължава процедурата за стратегическия обект -
Коментари Харесай

Дончев: Защо спряха и процедурата за тунел под Шипка?!

Защо служебният кабинет не продължава процедурата за стратегическия обект - тунел под връх Шипка?

Това попита пред жителите на Габрово лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в региона Томислав Дончев.

Той акцентира, че процедурата за избор на реализатор е стартирана в края на 2019 година и преди два месеца е оставена във крайна фаза – да бъде разгласен определен реализатор, който да стартира работата по обекта. Томислав Дончев напомни и че за тунела е обезпечено финансиране по новата стратегия „ Транспорт”, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

„ Заради това, което се случи с Автомагистрала „ Хемус” – план, доведен до необратимост, с обезпечено финансиране, с прогрес с бързи темпове, в този момент е под въпрос дали ще бъде удължен и с какви темпове, ме безпокои и какво ще се случи с тунела под Шипка. Защо процедурата не продължава, за какво не се афишира определен реализатор за този значим стратегически обект, свързващ Северна и Южна България с прекосяване под половин час?”, разяснява Томислав Дончев.

Той подсети, че тунелът под Шипка е значим освен за Габровска област, а за цяла Северна България и транспортната съгласуваност с Южна и също така е част от европейски кулоар номер 9.

Томислав Дончев, дружно с претендента за депутат Невена Минева, посети и Севлиево, където с кмета доктор Иван Иванов разискаха напредъка на процедурите по построяването на обходен път на Севлиево, предпочитан за жителите на града. Кметът осведоми, че тази седмица е оповестена социална поръчка за избор на проектантски екип, който да изготви техническия план, след което АПИ би трябвало да разпореди строителството. Заради неяснотите към Автомагистрала „ Хемус”, които сътвори служебният кабинет обаче, опасения дали ще се осъществя има и за този обект, както и за обсъжданата пътна връзка, която да свързва Севлиево с Автомагистрала „ Хемус”, разясниха кметът Иван Иванов, Томислав Дончев и Невена Минева.

„ Каквито и политически неуредици да има, политиците, с изключение на да се карат, би трябвало да правят и работа. Но явно сега живеем в други времена. Надявам се да се върнем на пътя на действителната политика, която носи изгода на хората”, сподели Томислав Дончев.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР