Защо Славейков го пишат ту Пенчо, ту Петко? Това е

...
Защо Славейков го пишат ту Пенчо, ту Петко? Това е
Коментари Харесай

Абитуриент: Защо пишат Славейков ту Пенчо, ту Петко?

Защо Славейков го пишат ту Пенчо, ту Петко? Това е въпрос на зрелостник, който се приготвя за изпитите, идни през идващия месец. Преподаватели споделят в учителските уеб сайтове за все по-странни въпроси по време на образованието и цитати от към този момент завършили матури, които демонстрират, че децата ни са все по-неграмотни.

Учителка от столично учебно заведение споделя, че откакто не съумяла да убеди собствен възпитаник да чете Елин Пелин, му предложила да си изтегли кино лентата "Гераците " от интернет и да го гледа, с цел да знае защо става въпрос. Момчето попитало: "Със надписи ли е? ", написа „ Телеграф “.

По мотив същия създател различен възпитаник написал в съчинение: "Елин Пелин сменил същинското си име, тъй като се срамувал от него ".

Във връзка с падналото се на изпита стихотворение на Далчев „ Книгите “, възпитаници пишат: „ Далчев доста е чел, само че съвсем нищо не е схванал от живота. По-добре да се стегне и да отиде на фитнес или да изяде един шоколад срещу меланхолия, а освен да мрънка “. Също от изпитите излиза отговор, че Гергана на Славейков отказала да стане плеймейтка, тъй като не желала да отиде в дома на везира, а предпочела цветенцата в градинката си “.

Култово е и заключението на зрелостник, че Кирил и Методий са двама близнаци.

Учител от столична гимназия споделя, че се е опитал да докара до тройка собствен възпитаник, като го накара да прочете най-малко едно произведение от Шекспир, даже без да го проучва. За идващия час момчето в действителност прочело творбата и изпитването почнало. „ Чичата на Хамлет утепа татко му “, обяснил ученикът.

По непозната литература има и различен образец за ексцентрично мислене на български възпитаници. За съветската литература възпитаник написа: „ Не си заслужава да станеш публицист – доста постоянно ги убиват на дуели “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР