Защо се появяват отоци по тялото? Краката ви са подути

...
Защо се появяват отоци по тялото? Краката ви са подути
Коментари Харесай

Какви са причините за появата на отоци по тялото?

Защо се появяват отоци по тялото? Краката ви са подути вечер, а лицето ви е подуто заран или разнообразни елементи на тялото са подути? Това не се случва без причина.

Причина 1: Проблем с кръвното налягане

Отокът, който се появява по краката и лицето, може да бъде обвързван с високото кръвно налягане, както и с понижаване на наличието на протеин в кръвта. Трябва да се направи консултация с терапевт. Разходките на чист въздух ще бъдат потребни. Трябва да се движите повече.

Причина 2: Алергични реакции

При алергии има струпване на субстанции в тъканите, които всмукват течност от съдовете. Алергичните отоци могат да се появят в разнообразни елементи на тялото. Те са съпроводени от сърбеж, зачервяване и обрив. Трябва да се консултирате с алерголог, който ще предпише самостоятелен курс на лекуване.

Причина 3: Разширени вени

Отокът поражда вследствие на високо налягане в капилярите, което води до придвижване на течност от съдовете в тъканите. Освен това, краката могат да се подуят неравномерно. Отокът може да се усили при дълготрайно стоене на крайници. В този случай контрастната вана ще бъде потребна. За задачата би трябвало да промените горещата вода 5-6 пъти със студена и назад. Препоръчително е да избягвате да носите обувки на висок ток. Баните с морска сол също са потребни.

Причина 4: Сърдечна непълнота

Този вид оток е обвързван с остатък от течност, който остава в съдовете, когато кръвта циркулира. Като предписание подути са най-вече стъпалата и дланите. Подутите места са студени на пипане. В този случай би трябвало да се консултирате с кардиолог, който ще предпише уместно лекуване. Масажът на ръцете и краката също оказва помощ.

Причина 5: Проблем с бъбреците

Бъбреците извършват функционалността да филтрират кръвта и да извеждат течността от тялото. Отокът, който се появява заран най-вече по лицето, в региона на бузите и ръцете е доказателство за проблем с бъбреците. Трябва да се предприеме уместно лекуване, предписано от доктор. Диуретиците не би трябвало да се одобряват без лекарско наставление, това може да има неприятни последствия.

Важно е да знаете за какво се появяват отоци по тялото, с цел да предотвратите затруднения.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР