Защо се множат респираторните заболявания? Темата в студиото на нова

...
Защо се множат респираторните заболявания? Темата в студиото на нова
Коментари Харесай

Респираторните заболявания растат главоломно

Защо се множат респираторните болести? Темата в студиото на нова тв разяснява пулмологът доктор Александър Симидчиев. 

" След като бяхме затворени около пандемията, хората в този момент желаят да се социализират повече. Общува се доста, което разрешава на респираторните вируси да се популяризират ”, изясни докторът. 

По думите му респираторно-синцитиалният вирус е по-опасен за деца. " Той провокира повече недоволства със свистене и свирене в гърдите ”, сподели доктор Симидчиев.

Грипът също не е лек, безапелационен е той. " Най-същественото нещо е да имаме висока степен на внимание, в случай че имаме признаци ”, предизвестява лекарят. " Симптомите идват 24 часа по-късно, в сравнение с става заразно едно дете ”, изясни още той. 

Лечението при грип, ориентирано към причинителя, може да бъде от два вида - единият е под формата на сироп или таблетки, а другият - с инхалатор. " Те обаче се ползват единствено при грип ”, уточни доктор Симидчиев.

Той предлага да се направи тест, с цел да се ревизира дали боледуваме от грип или от вирус.

Грипа може да разпознаем по признаците - болка в мускулите и очите, внезапното начало, са измежду първите знаци. 

" Ваксините, които са приложени задоволително рано, отстраняват опцията да боледуваме тежко. Те изискват към 2 седмици да се развие имунитет ”, изясни лекарят. Той е безапелационен, че по време на пик на заболелите, също може да се сложи ваксина. " Широкоразпространена илюзия е, че не може ”, сподели доктор Симидчиев.

Като член на " Демократична България ” доктор Симидчиев разяснява и възможностите за сформиране на държавно управление с втория мандат. " Надявам се всички да имат малко разсъдък, да подходят към процеса систематично. Важно е да се сформира държавно управление, в което салдото на ползите на всички партии в Народното събрание ще бъдат значително покрити ”, сподели той. " Демократична България ще бъде градивна. Ще предлага решения. Няма да чертае толкоз доста червени линии, отвън тези, които виждаме, че от дълги години не се случват ”, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР